Renk ve Işık Kullanımının Dekorasyondaki Önemi

Evinizde bulunan renklere bir göz gezdirin.Size eski ya da solgun geliyor mu?

Renk ve Işık Kullanımının Dekorasyondaki Önemi

Eğer siz de ruhunuzu destekleyen, besleyen ve enerjinizi artıran bir ortam oluşturma gayreti içerisindeyseniz bu ortamın dekorasyonunda renk ve ışık kullanımına azami dikkat göstermeniz gerekmektedir. İşte renk ve ışık kullanımının dekorasyondaki önemi üzerine size birkaç öneri…

Mavi ve Yeşil Renkler Kasvetli Bir Görünümü Engeller

Evinizde bulunan renklere bir göz gezdirin.Size eski ya da solgun geliyor mu?Ev dizaynınızda yaratıcı renklere yer vermek, kendiniziiyi hissetmek içinen harika ve en ekonomik yöntemdir.
Boya, evin içerisindeki ışığın yansımalarını kontrol edebilir. Bu yüzden duvarlarınızı boyamak için açık mavi ve yeşil seçebilirsiniz. Yeşil, açık mor ve derin mavi renklerevinizi geniş ve ferah gösterirkenevdeki kasveti de ortadan kaldırır. Mavi renksakinleştirir, huzur ve dinginlik verir.

Kırmızı ve turuncu renkler ise iştah açıcı özelliğe sahiptir, enerjiyi ve gücü artıran etkileri vardır. Açık mor rengidüşünsel faaliyetlere yön verir ve ilhamı artırır.Ancak mor kullanırken fazla koyuya kaçmamak iyi olacaktır. Çünkü koyu mor depresyonu çağrıştırır.

 

/resimler/2017-5/10/1056325016490.jpg


Güneş Işığı Her Zaman Evinizin İçinde Olmalı

Dekore ettiğiniz yer yeterince doğal güneş ışığı görmüyorsa kontrol edilebilir yapay ışıklar en büyük yardımcınız olacaktır. Yatak odanız, diğer odalarınız ve mutfağınız kadar ışık almasa da olur. Çünküyatak odası bir yaşam alanı değil, dinlenme odasıdır.
Doğal güneş ışığının bir diğer özelliği sabahları vücut ile temas ettiğinde uyuma dengesini düzenleyen melatonin hormonunu durdurmasıdır. Bu da sizin uyanmanıza yardımcı olur. Bu yüzden perdelerinizi açık tutarsanız, daha dinç uyanırsınız.

Bitkilerin Enerjisini Sonuna Kadar Hissetmelisiniz

Bitkiler mekanların olmazsa olmazlarıdır. Onlar, doğayı evlerimize getirir ve bize enerji verirler. Ruh halimizi düzenler ve yorgunluğumuzu alırlar. Evinizde cam kenarlarında Kroton gibi canlı ve yeşil bitkiler tercih edebilirsiniz.
Birçok araştırma bahçe işleri ile uğraşmanın tedavi edici bir yönü olduğunu kanıtlamıştır. Bu yüzden siz de bitkilerinize mutlaka zaman ayırın ve onların size verdiği mutluluğu ve enerjiyi hissedin.
Yapılan birçok bilimsel çalışmanın sonucu, sıcak renkler kullanılarak düzenlenmiş mekanlardaki duygularıcanlılık, enerjiklik, düzenlilik, sıcaklık ve olumluluk olarak ortaya koymuştur. Ayrıca bu tür mekanlarda belirgin olarak hissedilen duyguların da pozitiflik, çekicilik ve canlandırıcılık olduğu ortaya çıkmıştır.
Soğuk renkler kullanılarak düzenlenmiş mekanlarda isebu etkilere rastlanmamıştır. Ayrıca kadınlar sıcak renklerle düzenlenmiş mekanlarda kendilerini daha iyi hissetmektedir. Kadınların genel olarak en sevdiği ışık beyaz olarak ortaya çıkmıştır. Sarı ışık ise stres verici bir ışık olarak tanımlanmıştır.

Erkeklerde ise mekan ve renk kombinasyonunun psikolojik bir etkisinin bulunmadığı gözlemlenmiştir.Çünkü erkekler renk kombinasyonlarından değil, doğrudan ışık kaynağınınrengine tepki vermişlerdir. Ancak onların da kadınlar gibi beyaz ışığı sarı ışıktan çok sevdikleri araştırma sonuçlarına yansımıştır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.