Renk Çıkartan Çamaşırlar Nasıl Yıkanmalıdır?

Renk Çıkartan Çamaşırlar Nasıl Yıkanmalıdır?

Renk Çıkartan Çamaşırlar Nasıl Yıkanmalıdır?

Renk Çıkartan Çamaşırlar Nasıl Yıkanmalıdır?

Renklerini atan çamaşırlar, normal renk vermeyen çamaşırlara göre çok daha dikkatli bir şekilde yıkanmalıdır. Çünkü renk veren kıyafetleri yıkarken yapacağınız en ufak bir dikkatsizlik demek diğer tüm kıyafetlerinizin de aynı boyayı alarak mahvolması demektir. 

Renk Veren Çamaşırları Yıkama Yöntemleri Nelerdir?

  Örneğin işlemelere sahip ve aynı zamanda da renkli iplerle işlenmiş olan masa örtünüzü elinizde yıkamanız sizin için en doğru seçim olacaktır. Fakat siz illa çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız o halde renkli iplerin renk verip vermediğini kontrol etmeniz gerekmektedir.

  İplerin renk verip vermeyeceğini anlayabilmek için masa örtüsünün arkasından küçük bir parçayı ıslatın ve temiz ve beyaz olan bir bez ile bu ıslattığınız kısmı iyice silin. Daha sonrasında masa silme işlemini yaptığınız beze bakın ve beyaz rengin üzerine renk geçip geçmediğini kontrol edin. Eğer ki bezin üzerinde boya lekesi varsa; bu masa örtünüzün renk verdiği anlamına gelir ve çok dikkatli bir şekilde yıkanması gerektiğini de gösterir.

  Bu şekilde renk veren kıyafetlerinizi ya da herhangi bir örtünüzü yıkarken mutlaka ılık ve tuzlu bir su kullanın. Eğer tuz ve su karışımının ölçüsünü tutturamayacağınızı düşünüyorsanız o zaman 1 litre kadar suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz yeterli olacaktır.

  Bu tip eşyalarınızı yıkadıktan sonra güzel bir şekilde durulayın fakat kumaşı kesinlikle suyundan arındırmak amacıyla çok fazla sıkmayın. Sonrasında duruladığınız eşyanızı vakit kaybetmeden temiz bir beze güzelce sarın. Bir süre bu halde bezin kıyafetinizdeki fazla suyu çekmesi için bekleyin. Daha sonra kıyafetinizi her zaman nasıl yapıyorsanız o şekilde asarak kurutun. Bu işlemler yaptıktan sonra kurumuş olan örtünüzü ya da kıyafetini, işleme, boncuk gibi detayların arka tarafından yapın.

  Eğer ki renkli çamaşırlarınızla birlikte beyaz bir çamaşırınızı da yıkamışsanız ve bu beyaz çamaşırınızın üzerinde noktalar halinde renkler oluştuysa vakit kaybetmeden boyanmış olan beyaz eşyanızı karbonat ilave etmiş olduğunuz sıcak suyun içerisinde 12 saat kadar bekletin. Sudan çıkartıp durulama işlemini gerçekleştirdiğiniz zaman Eğer beyaz çamaşırınızı dikkat etmeden renkli çamaşırlar beyaz çamaşırınız eski halini alacaktır.

  Eğer ki renkli çamaşırlarınız boyandı ise o takdirde 1 yemek kaşığı kadar Arap Sabununu, yarım yemek kaşığı kadar iri tanelere sahip tuzunu, 1 yemek kaşığı kadar limon tuzunu ve 1 yemek kaşığı kadar nişastayı iyice karıştırın. Ardından hazırlamış olduğunuz karışımı rengin bulaşmış olduğu yönü tersine sürerek bu halde 12 saat kadar bekletin. 12 saatin ardından çamaşırınızı durulayarak eski haline getirebilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler