Ramazan Alışverişi Yapma Zamanı

Ramazan Alışverişi Yapma Zamanı

Ramazan Alışverişi Yapma Zamanı

Ramazanın bereketi evinizden eksik olmasın diye ihtiyacınız olan ürünler bu yazıda. Ramazanın vazgeçilmezi olan ramazan alışverişinin yanında, mutfak sırlarını püf noktalarını da bulabilirsiniz.
Bu yıl Ramazanın ilk günü 27 Mayısa denk geliyor. Yine Ramazanı sıcak yaz günlerin yaşayacağımızı göz önünde bulundurursak hazırlıklara şimdiden başlamak akıllıca olacaktır. Ramazan ayı demek bereket ayı demektir. Bu ay boyunca evlerde, bakliyatlar, tatlılar, çaylar, deterjanlar stok yapılacak ve tüm ay rahat edilecek. Oruç tutarken sık sık alışverişe çıkmak zor geliyorsa uzun süre dolapta ya da buzlukta saklayabileceğiniz ürünleri tercih edebilirsiniz. Mutfağınız için bu alışverişin dört dörtlük olmasını istiyorsanız bu yazı tam size göre:

Besleyici ve Hesaplı Ürünler: Bakliyat ve Makarnalar

Kuru fasulye, nohut, buğday, yeşil ve kırmızı mercimek, bulgur gibi yemek olarak a çorbada da
kullanabileceğiniz bakliyat ürünleri Ramazan ayında en çok tercih edilenlenlerden. Çünkü hem doyurucu hem uygun fiyatlı olması ev hanımlarının işini kolaylaştırıyor. Bu ürünleri bir kere alıp büyük boy ve belki 1-2 paket almanız daha iyi olacaktır. Elbette saklama koşullarına özen göstermek gerek; serin, kuru, ışık almayan dolaplarınızda muhafaza edebilirsiniz.

Temizlik Malzemelerini Stoklayın

Oruç tutarken ağır alışveriş poşetlerini taşımak istemiyorsanız, evinizin her daim ihtiyacı olan temizlik ürünlerinin teminini Ramazandan önce yapmanızı öneririz. Zaten almak zorunda kalacağınızı deterjan, tuvalet kağıdı gibi malzemeleri önceden alıp Ramazanda bir de bu ürünlerin alışverişi size yük olmayacaktır. Özellikle peçete, tuvalet kağıdı gibi ambalajlı, son kullanma tarihi olmayan aynı zaman hafif bu ürünleri, uzun vadeli stok yapmak akıllıca olacaktır. Sıcaklar bastırman bu gibi durumlardan kurtulmanız en doğru karar.

Vazgeçilmezimiz: Çay
Sadece Ramazan ayında değil, her zaman yemekten sonra en çok tüketilen bir içecek olan çayın evimizde sürekli bulunuyor olması önemli. Çay da hafif paketler halinde satılsa da boyut olarak küçük olmadığı için alışverişinizde yer kaplıyor. Sıcak havalarda daha az zahmete girmek istiyorsanız Ramazandan önce birkaç paket çayı stok yapabilirsiniz. Sadece siyah çay değil, sağlığımız için yeşil çay ve diğer aromatik çaylar almanızı ve tüketmenizi de öneririz. Ev hanımları bu gıdaları nasıl muhafaza edeceğini iyi biliyordur ama biz yine de söyleyelim, serin, kuru ve karanlık bir ortamda çaylarınız saklarsanız ömrü uzayacaktır.

Kutulu Ürünler
Kutu süt ve meyve suları diğer birçok ürün gibi açılmadığı sürece raf ömrü olan ürünler. Son kullanma tarihine dikkat ettiğiniz müddetçe buzdolabı dışında da muhafaza edip tüketebilirsiniz.

Kurtarıcı Görevli Dondurulmuş Gıdalar
Her gün dört dörtlük bir masa hazırlayamayacağınızı göz önünde bulundurup buna göre önlem almanız çok önemli. Bu noktada da derdinize koşan dondurulmuş gıdalara olacaktır. Hazır dondurulmuş olan pizza, börek, pide, sebze gibi gıdaları alıp muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca kasaptan et, tavuk, köfte, kıyma gibi et çeşitlerini doğratıp ihtiyacınız oldukça yemeklerinizde kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

Şeker, Un ve Diğerleri
Ramazan ayı boyunca tatlıya düşkünlük daha da arttığından ve daha sonra da kullanılmaya ihtiyaç olacak şeker, nişasta, un, kabartma tuzu gibi ürünleri temin etmenizde yarar var.

Kahvaltılıklar
Ramazanda sağlıklı beslenmeyi elden bırakmamak gerek. Sahurunuzu kahvaltı gibi yapacağınızı düşünürsek, reçel, bal, pekmez gibi ürünleri evinizde bulundurmalısınız.

Puding ve Hazır Çorba
Tatlı için hazırlık yapmadınız ve aile bireylerinin canı tatlı çekerse anında çözüm olarak aldığınızı pudingleri yiyebilirsiniz. Bu alternatif çocuklarınızı normal tatlıdan daha çok mutlu edecektir.
Aynı durum hazır çorbalar için geçerli. Birçok farklı çeşidiyle (ezogelin, mantar, tarhana vb.) ramazan sofralarını çeşitlendirecek bir çözümdür hazır çorbalar.

Konserveler
Nerdeyse her yemeğin temel taşı olan salça ve domates sosları evimizin tükenmemesi gereken ögeleridir. Yemek yaptığınız anda salçanın veya domates sosunun bitmiş olması canınızı sıkabilir. Bu yüzden Ramazandan önce bunun önlemini almalısınız.
Diğer konserce gıdalar da göz açlığımızı doyuracak cinsten. Közlenmiş biber, patlıcan veya sebze konservelerini serin ve kuru yerde muhafaza edebilirsiniz.

Yağlar
Yağların Ramazan başlamadan tedarik edilmesinin en büyük nedeni alışveriş sırasında çok yer kaplaması ve ağırlığı. Litrelik sıvıyağlar ve kalıp kalıp tereyağlar Ramazan girmeden eve alınmalı.


Ramazanda hem tasarrufu hem ürün çeşitliliğini bulabileceğiniz en uygun yer CarreforuSA marketler. Sıcak Ramazan günlerinde önceden yapacağınız kazançlı alışverişle için CarrefourSA her daim hizmetinizde


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler