Primitif Dekorasyon--

Primitif Dekorasyon

Primitif Dekorasyon--


Günümüzde, birçok ev sahibi, evini şık bir şekilde dekore ederek, hem kendisi evde rahat hissetmek hem de evine gelen konuklara şık bir ev sunmak istemektedir. Şık bir dekorasyona sahip olmanın en kolay yolu olarak, dünyada popüler olmuş, birçok kişi tarafından kullanılan dekorasyon tarzlarına bakarak, evinize uygulamak olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarzlar arasından en çok kullanılanlarından birisi de primitif dekorasyon olarak adlandırılan tarzdır. Primitif, İngilizcede ilkel anlamına gelmektedir. İlkel dekorasyon tarzının ne olduğunu ve bu tarzın inceliklerini, yazımızda inceleyeceğiz.
İlkel süslemenin çoğu, temel olarak, kesin olmayan bir uyumsuzluk duygusunu yansıtır. Bireysellik genellikle ilkel dekorasyon tarzında en iyi şekilde ifade edilir. Kaba toplanmış mantolar ve kirişler, diğer rustik stiller, kırmızı, beyaz ve mavi tasarımları için harika bir zemin oluşturur.

 


Primitif Dekor

/resimler/2018-8/30/1709217111915.jpg

 

 

 

İlkel bir dekor, en iyi şekilde basitlik ve işlevselikle özetlenebilir. Amerika´da ortaya çıkan bu tarz, yeni bir toprakta farklı kültürlerin birleşimi, birçok faydacı ve pratik öğenin ev eksenlerine dönüştürülmesine ve yeniden dönüştürülmesine izin verdi.
Örneğin, paçavra kilidinin yaratılması zorunluluktan ve dekoratif renkli bir halıya yönelik bir arzudan doğmuştur, ancak malzemelerin ne olacağı kesindir ve az sayıdadır. Bu nedenle ev hanımları evlerinin zemin halılarını oluşturmak için eski kıyafetleri ve diğer yıpranmış bezleri tekrar kullanmışlardır. Örneğin, sızıntı yapan bir çaydanlık, bir ot ekici haline getirilebilir ya da bir fırtına ile yaşlı bir ağaçtan kopan bir gövde, kapı olarak hizmet edecek bir figür haline getirildi.

 


Eviniz için Dekorasyon Fikirleri

Evinize ilkel vurguların sadece birkaç dokunuşunu eklemeye ya da evinizde otantik bir görünüm yaratmaya karar verdiğinizde, kullanmanız için sınırsız seçenek vardır.


Fuaye:

Evinize giriş, ziyaretçilerin evinize girmesiyle ortaya çıkacak olan beklentileri açığa çıkarır. Kapınıza gelen misafirleri bir çiçek veya bitki çelengi ile selamlayın ve fuayede kendilerini hoş hissettirmek için küçük bir alan halısı kullanın.


Aile Odası:

Güzel dokumalı bir halı, şöminenin önünde harika bir merkez oluşturur. El-tığ işi yastıklar, odanız için ambiyansı ayarlar. Ağır ahşap bir masanın üzerine delikli bir teneke abajur, odanıza benzersiz bir dokunuş katacaktır. 

 

Mutfak:

Mutfağınızda kullanılabileceğiniz ilkel dekor elemanları için bir dizi öneri mevcuttur. Yıpranmış ve paslanmış bir metalden tavuk heykeli veya duvarınıza, mutfak dolaplarının üzerine monte edilmiş eski bir termometre gibi parçalarla başlayabilirsiniz. Sert bir görünüme sahip sahte kirişler veya gerçek ahşap parçalar da kullanabilirsiniz. Bir masa için yeterli alanınız varsa, masa üstü için kalın ahşap plakalarla kaplı, eski bir çiftlik masası stili seçin. Masayı merkez haline getirecek bir görünüm için el oyması sebze veya meyveler ile doldurulmuş, el yapımı kamış sepetleri yerleştirin. Mutfağınızdaki yemek alanınız için birkaç paçavra halısı yapın ya da satın alın.

 

Yatak odası:

Yatak odanız, yorgan, yastık ve çeşitli kilim stilleri gibi ilkel dekorlar için yaygın olarak kullanılan tekstil ürünlerini sergilemek için harika bir yerdir. Bu kumaş desenlerinde ve tasarımlarında tipik olarak kullanılan renkler, dekorunuza bir miktar sıcaklık katacak. Yatağın eteğindeki alyans yorganını tamamlayacak bir demir başlık ve el tığı işi dantel yastık kılıfı tercih edin.

 

Yemek Odası:

Rustik bir masa ve merdivenli sandalyeler ile yemek salonunuzu ön plana kolayca çıkarabilirsiniz. Bir pasta motifi, yemek odası için son derece uygun bir seçim olacaktır Kırmızı, eski günleri hatırlatan bir çömlek, bu dekor için klasik bir seçimdir. Cesur olup, ilkel dekorasyon tarzını daha fazla yansıtmaya niyetleniyorsanız, yemek odasındaki masada kullanacağınız masa örtüsü için eski bir yorgan kullanabilirsiniz. Büyük hasır ve kamış sepetler, yemek deneyiminize mükemmel katkılar sağlar ve ekmek yerleştirmek için ya da sıcak kaselere servis yapmak için kullanılabilir. Kısacası, bu dekorasyon, isminden de anlaşılabileceği gibi, mümkün olduğunca ilkel tarzda yaşamaya yöneliktir. Gösterişli ve pahalı eşyalar almak yerine, eski günlerdeki gibi, kullanmadığınız ve eskiyen eşyalardan yararlanarak, onları evin farklı yönlerinde kullanmaya yöneldiğinizde, ilkel dekorasyon için gerekli ilk adımları atmış olursunuz. Eskimiş ve kullanmadığınız bir yatak örtüsünü, yastık kılıfını, masa örtüsünü, evin farklı yerinde bambaşka amaçlarla değerlendirip hem ekonomik hem de şık bir görünüme sahip bir eve kavuşabilirsiniz.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler