Pratik çözümler ile küçük sorunları yok edebilirsiniz

Hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler

Pratik çözümler ile küçük sorunları yok edebilirsiniz
Haberi Sesli Oku

Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz birçok sorun vardır. Ev içerisindeki düzenimizi zorlaştıran, gereksiz yere can sıkan birçok sorunu kolay ve basit bir şekilde çözebilirsiniz.  Gündelik yaşamınızı kolaylaştıracak olan pratik bilgiler basit sorunları ortadan kaldıracaktır.

Kısa ve pratik çözümlerle elde edeceğiniz çözümler sizleri birçok sorundan kurtarabilir.

Buzdolabındaki kötü kokular nasıl gider

Yiyeceklerimizi güvenli ve sağlıklı bir yerde saklamamız için kullandığımız buzdolapları zaman zaman kötü kokulara sebep olabilmektedir. Buzdolabında yer alan çeşitli gıdalar son teknoloji ürünlerinde her ne kadar aza indirgense de tüm buzdolaplarında bu teknolojiyi göremiyoruz. Buzdolabındaki kötü kokuları gidermenin birkaç basit yöntemi vardır bunlar kısaca  Elma sirkesi, süt ve karbonat kullanarak bu sorunun altından kalkabiliriz.

Elma sirkesinin antiseptik özelliği bakterileri yok ederken kokunun da yok olması için tercih edilen bir yöntemdir. Sirke kokusundan hoşlanmayanlar ise sirke yerine bir kabın içerisine karbonat koyarak sirke ile aynı etkiyi gösterecek olan yöntemi deneyebilirler.  Bir diğer yöntem ise süttür. Süt kötü kokuları kendine çekme ve hapsetme özelliğine sahiptir.  Sütün bu özelliğini kullanarak buzdolabınız içerinde yer alan kötü kokuları hapsedebilirsiniz.  Bir çay bardağı veya küçük bir kap içerisine koyulan süt etki gösterebilecek güçtedir. Sütü kötü kokuların giderilmesi için kullandıktan sonra tüketmeden yok etmek en doğru seçim olacaktır.

Buzdolabının yeterince soğutmaması

Buzdolabınızın yeterince soğutmaması durumunda yapılacak ilk iş derecesini yükseltmek olacaktır. Dereceyi yükseltmekten ziyade küçük ve basit bir işlemle bunu düzeltebilirsiniz. Enerji tasarrufu sağlayan bu yöntemi bir paket tuz ile gerçekleştirebilirsiniz. Tuz dolap içerisinde oluşan nemi alacaktır. Böylelikle enerji tasarrufu sağlayıp ürünlerinizi daha iyi saklayabilirsiniz

Tarçınla karıncalardan kurtulun

Karıncalar diğer böceklerle karşılaştırıldığında koku alma duygularının 5 kat daha fazla olduğunu görülmektedir.  Karıncaların kokuya duyarlı olmalarını lehimize çevirebiliriz. Hemen hemen herkes tarçın kokusuna bayılır. Ancak karıncalar bu kokudan nefret ederler. Tarçın yağı veya toz tarçını karıncaların evinize girdiği yol üzerine dökerek onların izlemiş olduğu yolu kesebilirsiniz ve uzaklaştırabilirsiniz. Yarım çay kaşığı toz tarçını bir bardak suyun içerisine döküp pamuk yardımıyla geçtiği yollar üzerine sürebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise çubuk tarçınları kapı girişlerine pencere kenarlarına koyabilirsiniz.  Ayrıca Arnavut biberi ve sirke ile de yöntemler deneyebilirsiniz. Temizliğinde bunda önemli bir etkisi vardır.

Muz Nasıl Saklanır?

Oda sıcaklığında bekletilen muzlar 3 gün boyunca tazeliğini korur. Muz soyulduğunda ise bu süre çok kısa bir zamana denk gelmektedir. Muzların uzun süre boyunca dayanmasını istiyorsanız koparıldıkları yere plastik veya sağlığa zarar vermeyecek bir şey ile kapatabilirsiniz. Kararan bir muz var ise bu muz diğer muzları da etkileyeceği için kararan muzu diğerlerinin yanından ayırın yan yana durmaları tüm muzların daha çabuk kararmasına sebep olacaktır.  Muzları bir haftaya kadar saklamak için, muzların birleştiği bölgeyi, yani saplarını, streç film ile hava almayacak şekilde kapatın.

Güllerin hemen solmaması için yapılması gerekenler

Gülerin hemen solmaması için yapılacak kısa ve basit birkaç işlem vardır. Güllerinizin hemen solmasını istemiyorsanız aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz. Vazonuzun içerisinde bulunan bakterileri yok etmek güllerin canlılık kazanmasına ve ömürlerinin uzun olmasına imkan sağlayacaktır. Vazodaki 1 litre suya ¼ oranında çay kaşığı beyazlatıcı eklerseniz dalından koparılan çiçekleriniz daha uzun süre taze kalacaktır. 1 çay kaşığı şeker eklemeyi unutmayarak vazodaki bakteri oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Vazoda güllerin ömrü nasıl uzatılır?

1.      Güllerin vazoda daha uzun süre kalması için suya koymadan önce alt uçlarını keskin bir bıçakla geniş açıyla kesin.

2.      Sıcaklıktaki ani değişikliklerden kaçının.

3.      Gülleri daima soğuk suya koyun.

4.      Vazoyu doğru yere yerleştirin.

5.      Vazodaki suyu her gün değiştirin.

Halıdaki mobilya izleri

Mobilyalar uzun bir süre boyunca halılar ve kilimler üzerinde durunca belirli bir alan içerisinde iz bırakacaktır. Bu izleri gidermenin bir yolu ise iz oluşan yere buz koymanız olacaktır. Buz eridikten sonra elektrik süpürgenizle oradaki nemi alın daha sonra izlerin yok olduğunu göreceksiniz.

 

Ayakkabıların su geçirmemesi için basit bir pratik bilgi

Kimileri yağmurlu havayı çok romantik bulsa da bazen bu romantik hava ayaklarınız ıslanmasıyla drama dönüşebiliyor. Yağmurlu havalarda ayaklarımızın ıslanmaması için basit birkaç işlem vardır.

Kullandığınız ayakkabı yapılmış olduğu malzemeye göre kısa sürede su geçirmezlik sağlayabilir. Bu düzenli olarak tekrarlandığında sorun yaşamadan yağmurlu günleri atlatabilirsiniz.

Deri ayakkabılar ve botlar

Deri ayakkabılar ve botlar su geçirmez sprey kullanıldığınız takdirde bu tür problemlerle karşılaşmayabilirsiniz.  Ayakkabınızı iyice temizledikten sonra 25 santimetre uzaklıktan sprey sıkarak ayakkabınızı yağmurlu günlere hazır bir şekilde kullanabilirsiniz. Yapmış olduğunuz bu işlemi günlük rutin bir şekilde tekrarladığınızda ayakkabınız su geçirmez özelliği kazanacaktır. Bir diğer yöntem ise ayakkabının içerisine keten yağı döküp ve sabaha kadar beklemek olacaktır. Bu şekilde bekledikten sonra ayakkabınızı ertesi gün gazete ile sildiğinizde ayakkabınızın su geçirmediğini göreceksiniz.


Kahvaltı Masasında Oluşan İçecek Lekeleri: Nasıl Gider?

Kahvaltı Masasında Oluşan İçecek Lekeleri: Nasıl Gider?

Kahvaltı Masasında Oluşan İçecek Lekeleri: Nasıl Gider?

Kahvaltı Masasında Oluşan İçecek Lekeleri: Nasıl Gider?

Kahvaltı Masasında Oluşan İçecek Lekeleri: Nasıl Gider?

Kahvaltı Masasında Oluşan İçecek Lekeleri: Nasıl Gider?

Kahvaltı Masasında Oluşan İçecek Lekeleri: Nasıl Gider?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.