Pratik Bilgiler: Ev Ekonomisi İçin Hızlı Tasarruf Önerileri--

Pratik Bilgiler: Ev Ekonomisi İçin Hızlı Tasarruf Önerileri

Pratik Bilgiler: Ev Ekonomisi İçin Hızlı Tasarruf Önerileri--


Ev ekonomisini iyi yapabilmek hayatta geri kalan birçok alana daha çok para ayırmanıza yardımcı olur. Birçok kişi elinde ki paranın büyük bir kısmını evi için harcıyor. Ancak ev ekonomisinde tasarruf etmek istiyorsanız bunu yapabileceğiniz birçok nokta vardır. Hem çalışan hem de çalışmayan ev hanımları ev ekonomisini iyi ayarlayarak kalan paralarını daha kaliteli harcayabilirler.


Gelir Tablosu Yapın

Ev harcamalarına ayırabileceğiniz bütçeyi daha iyi görebilmek için ilk olarak gelirlerinizden haberdar olmanız gereklidir. Yani kısacası evinize ne kadar para geliyor ve siz bunun ne kadarını eviniz için harcıyorsunuz. Bu sayede giderlerinizin gelirlerinizle uyumlu mu yoksa fazla mı olduğunu görebilirsiniz.


İstek ve İhtiyaçları Ayırın

Harcamalarımızda bizi en çok yanıltan ve fazla harcama yapmamıza neden olan en temel faktör istek ve ihtiyaçlarımızı ayıramamamızdır. İlk olarak ihtiyaçlarınızı karşılamaya özen gösterin. İsteklerinizi ise ileri süreçlere itebilirsiniz. Bu sayede kampanyaları kollayıp isteklerinizi daha ucuza alabilirsiniz.


Tasarruf Edebileceğiniz Alanları Belirleyin

Tasarruf etmek denilince genel olarak kısa süreli uygulamaları düşünüyoruz. Ancak tasarruf etmeyi genel olarak bir yıla yaymalıyız. Özellikle elektrik, su ve doğalgaz gibi faturalardan aylık yapacağınız 10 ya da 20´şer liralık karlar bize bir yıl sonunda 500-600 lira kazandıracaktır. Bu tasarrufları internet aboneliği ve cep telefonu gibi faturalarda da kendinize yeterli paketleri seçerek faturayı azaltabilir ve aylık olarak yaklaşık 100 lira kadar kara geçebilirsiniz.


Tasarrufunuzu Görebilmek İçin Biriktirin

Hem tasarrufunuzu görebilmek hem de birikim yapabilmek adına her ay tasarruf ettiğinizi miktarı biriktirin. Bu birikim size bir yıl sonunda bir tatil yaptırabilir ya da bir ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılayabilir. Bu durumda sizi tasarruf yapmaya teşvik edecektir.


Alışkanlıklarınızı Gözden Geçirin

Bizi harcamalara en çok yönelten durumların başında alışkanlıklarımız gelmektedir. Alışkanlıklarımızı gözden geçirmek azaltmak ya da belirli bir rutinde gerçekleştirmek harcamalarımızı kontrol altına almamızı sağlayacaktır.


Kullanmadığınız Eşyaları Değerlendirin

Herkes evini ve kullandığı eşyaları sürekli olarak değiştirmeye yatkındır. Ancak çoğu zaman kullanmadığınız eşyaların formunu değiştirerek ya da revize ederek evlerinizde kullanılır hale getirebilirsiniz. Bu da yapacağınız birçok masrafın önüne geçmenize yardımcı olur.


İndirimler Sizi Yanıltmasın

Birçoğumuz mağazalar da ve marketlerde indirim olduğu için ihtiyacımızdan fazla ürün ya da ihtiyacımız olmayan ürünleri satın alırız. Ancak bunlar ilerleyen süreçte bizim ekonomimiz için olumsuz geri dönütler yapacaktır.


Evde Yemek Yapmaya Özen Gösterin

Büyüklerimiz hem sağlıklı beslenmek hem de ev ekonomisinde tasarruf sağlamak amacıyla evde yemek yapmaktadırlar. Sizde çok aç olduğunuz anlarda da hemen dışarıdan yemek söylemek yerine evde daha pratik yemekler yaparak paranızın kontrolünü sağlayabilirsiniz. Ayrıca dışarıdan satın aldığınız konserve ve reçel gibi ürünleri de kendiniz yapabilirsiniz.


Sabırlı Olun

Tasarruflarınızın geri dönütlerini alabilmeniz için zamana ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Sabırlı olup tasarruf etmeye devam edin.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler