Pozitif Eneriyi Eviniz Alın

Çevremizdeki birçok unsur aslında tamamen enerjiden ibaret. Pekibu eneriyiFen Shui ile dekorasyonumuza yansıtmak mümkün mü?

Pozitif Eneriyi Eviniz Alın

Evinizinmobilyaları, ışık, halılarınız vb. Hepsi ortamınızın enerjisini oluşturan unsurlar. Evinizi yeniliyor veya yeni bir eve taşınıyorsanız birkaç küçük Feng Shui kurallarıyla tüm evinizin enerjisini değiştirebilirsiniz. Feng Shui felsefesiyle evinize Chi´yi davet etmiş olursunuz. İşte hayatınızı belki de çok fazla değiştirecek bu felsefeden dekorasyon önerileri:

 

Geniş Alanlar Ayırın

Evinizin boyutu çok da önemli değil ferah alan yaratmak isterseniz geniş mekanda da dar alanda da bunu sağlayabilirsiniz. Çok fazla kullanmadığınız eşyaları hiç düşünmeden atmalısınız ve enerijinin bu sayede rahatca dolaşmasını sağlamalısınız. Alanları boşalttıkça siz de ferahladığınızı hissedeceksiniz. Sıkışık ve boğucu alnalr hem sizin enerjinizi düşürecek hem de ortamdaki enerjiyi emecektir. Çünkü durgun enerji zamanla değişik negatif enerjiye dönebilir.

İlgili Yazı: Feng Shui´ye göre yatak odası dekorasyonu

 

Temiz Havaya Yer Açın

Hem sağlığınız için hem enerji için temiz hava çok önemli. Odanızı ve genel olarak evinizi sık sıkhavalandırın. Ne kadar bol oksijen o kadar bol enerji dolaşımı demek. Eğer dışardan kirli havanın geldiğini düşünüyorsanız havayı temzilemeye yarayan cihazlardan almanızı öneririz.

 

Yerinde Aydınlatma Çok Önemli

Her zaman doğal gün ışığı yani güneş ışığı evinizin içini aydınlatıyor olmalı. Gün içinde perde ve pencerelerini sık sık açın ve gün ışığına yer verin. Enerjiyi depolamak istiyorsanız aydınlatmaya önem vermelisiniz. Akşam olduğunda ise gün ışığına yakın aydınlatmaları tercih etmelisiniz.

 

Enerjinin Yansıması: Renkler

Renkler neredeyse en büyük öneme sahip unsur. Çünkü odanızın genel havasını en büyük etkileyen şey. Kullanmak istediğiniz renkleri mutlaka dengeli kullanmalısınız. Örneğin siyah kullanmak istiyorsanız odanızın yüzde sekseninde değil de yüzde kırkbeşinde kullanmalısınız ki diğer renklerle dengeleyerek oluşabilecek kötü enerjiyi engelleyebilin. Ya da her yerde beyaz kullanarak odanızı yormamalısınız. Farklı seçeneklerle ortamınızı dengelemelisiniz.

Hangi rengin nasıl etkisi olduğunu merak ediyorsanız şöyle:,

  • Kırmızı: hareket ve romantizmi ifade eder fakat aşırı kullanımı öfkeye neden olabilir
  • Yeşil: iyileştirici özelliği vardır bir noktadan sonra tembelliğe dönebilir
  • Sarı: Fazlası dengesizliğe neden olsa da neşeli duyguları ifade eder
  • Turuncu: Fazlası yorgunluğa neden olmakla birlikte dinamizmi temsil eder.
  • Mavi: Fazlası depresyonu tetikliyor ancak yerinde kullanıldığı zaman huzur verici özelliği vardır
  • Mor: İlhamı ve lüksü temsil eder

 

Müzik Ruhun Gıdasıdır

Herhangi bir nedene gerek olmaksızın hafif açtığınız müzik rahhatlatıcı etki yaratır.

 

Yumuşak Dokulu Eşyalar

Halınızı, yastıklarınızı, koltuklarınız yumuşak malzemelerden seçmek ve onlarla sık sık temasta bulunmak sizi inanılmaz rahatlatacaktır.

 

Bitkilerle Gelen Doğallık

Çiçek açan bitkilerle pozitifliği yakalabilirsiniz. Onları sularken terapi etkisi olduğunu göreceksiniz.

 

Eşyalarınızda Zevkinizi Yansıtın

Mumlar ve aynaları kullanamaktan çekinmeyin. Kendinize ait köşenizde zevkinize uygun aksesuarlarla kendinize zaman ayırın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler