Pırasa Çorbası Tarifi

Pırasa çorbasını denemeyenler için harika bir tarif

Pırasa Çorbası Tarifi

Pırasa çorbası

Kış aylarının vazgeçilmez bir diğer çorbası ise pırasa çorbasıdır. Pırasa çorbası diğer çorbalar gibi sadece kış aylarında içebildiğiniz gibi tüm mevsimlerde de tüketilmesi gereken en sağlıklı çorbalardandır. Pırasa çorbasının ana malzemesi olan pırasanın faydalarına bakacak olursak oldukça fazla faydaları vardır. Pırasanın faydaları arasında Pırasa içerisinde potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, iyi bir diyet lifi,  B6 Vitamini, A Vitamini, C vitamini, K Vitamini ve iyi bir folat kaynağı bulundurur. Bu özelliklerinden dolayı bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Pırasa tüketmek, kronik iltihap riskini azaltmada yardımcı olur. Ayrıca vücuda giren enfeksiyonlu hücrelerle antiseptik özelliği sayesinde savaşır.

Şifa deposu olan pırasa çorbası için kullanacağımız malzemeler şunları içermektedir.

2 adet havuç, 2 adet pırasa, Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı domates salçası, Yarım yemek kaşığı biber salçası, Tuz, karabiber, pul biber 6 bardak sıcak su

Pırasa çorbası yapılışı

Pırasa çorbası için ilk yapacağımız işlen havuçları dairesel olarak ince ince doğramak olacaktır. Yuvarlak şekilde kestiğimiz havuçları isterseniz ikiye bölebilirsiniz. Havuçları kesme işlemi bittikten sonra tencerenin içerisine sıvı yağı koyarak havuçları tencerenin içerisine koyuyoruz. Daha sonra içerisine salça ve istediğiniz baharatı koyup kavuruyoruz. Kavurma işlemi devam derken ince ince kesmiş olduğumuz pırasaları bu karışımın içerisine ekliyoruz. Bir müddet kavurma işleminin ardından sonra elde edilen kıvama 6 ya da 7 su bardağı kadar sıcak su ilave ediyoruz. Kaynama işlemi devam ettiği esnada yıkanmış olan pirinçleri bu karışımın içerisine dâhil ediyoruz. Pirinçler şişip elde etmek istediğimiz kıvama kadar kaynamasını sağlıyoruz. Kaynama işlemi bittikten sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.


Anahtar Kelimeler: Pırasa Çorbası Tarifi

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler