Penceresi Bulunmayan Odalar

Penceresi Bulunmayan Odalar

Penceresi Bulunmayan Odalar

Penceresi Bulunmayan Odalar

   Evlerinizde pencere bulunmayan odaları yeni ve farklı fikirlerle yeniden dekore ederek daha modern bir odaya kavuşabilirsiniz.  Pencere bir ev için her odada bulunması gereken mimari tamamlayıcılardır. Ancak bazı apartmanlarda bulunan dairelerin bazı odaları penceresiz olmakta, penceresi olsa dahi havalandırmaya bakan pencereler daha sık olmaktadır. Hal böyle olunca pencere bulunmayan odalar da havasız ve güneşsiz kalmaktadır. Bu durumu bazı yollarla telafi etmek mümkün ve bu yollar da yeni dekorasyon fikirlerinden geçmektedir.

Penceresiz Mutfaklarda Aspiratör Kullanımı

Eğer pencere bulunmayan bir mutfağa sahip iseniz mutlaka mutfağınızda hava dolaşımını sağlayabilmek için bir aspiratöre ihtiyacınız olacak. Aspiratör kullandığınız mutfağınızda hem kötü yemek kokuları yok olacak, hem de hava sirkülasyonu sayesinde mutfak sizin için boğucu bir yer olmaktan çıkacak.

Penceresiz Odalarınızda Klima Kullanın

  Klimalar yalnızca ısıtma ve soğutma işlemleri için kullanılmamaktadır. Klimaların içerisinde bulunduğu havayı tazeleme özellikleri de bulunmaktadır. Eğer penceresiz bir odanız ki bu oda yatak odanızsa mutlaka bu odaya bir klima taktırın. Eğer klima tercihinizi yeni modellerden yana kullanırsanız odanızdaki havanın değiştiğinin siz de farkına varacaksınız. Kullandığınızdan daha güçlü bir aydınlanma aparatı kullanarak da odanızın daha aydınlık olmasını sağlayabilirsiniz.

Penceresiz Odalarına Havayı Temizleyen Bitkilerden Alın

  Ev ağaçları ve saksı bitkileri evinizin güzel görünmesini sağlamakla birlikte evinize doğada var olan enerjiyi de verir. Penceresiz odalarınızda havayı temizleme özelliğine sahip olan bitkilerden kullanmayı tercih ederseniz, odanız hem daha modern görünecek hem de odanızın havası değişecektir. Ancak bu bitkileri salon ve mutfaklarınızda tercih etmeye dikkat etmelisiniz. Yatak odanızda böyle bitkileri kullanmak geceleri aynı havayı soluyacağınız için sağlık açısından zarar arz edebilir.

Pencere Bulunmayan Odalarınızda Daha Az Mobilya Tercih Edin

  Pencerenin bulunmadığı ortamlarda hava kapıdan geleceği için bu odalarda kapı en önemlidir. Kapıdan içeriye doğru gelen havanın engelle karşılaşmaması için pencere bulunmayan odalarda olabildiğince az eşya bulunmasında fayda var. Minimal şekilde dizayn ettiğiniz odaların daha ferah olduğunu fark edeceksiniz.

Odanızda Mumlar ve Aromatik Yağlar Kullanın

  Bilindiği üzere güzel kokuların bulunduğu ortamın havasını tazeleme özelliğinin yanı sıra, stresi azaltmaya da yardımcıdır. Odanızın yüksek bir bölümüne koyacağınız yap veya aromatik mum sizin için iyi bir çözüm olacaktır.  


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler