Patatesi Evinizde Nasıl Saklarsınız?

Patatesi Evinizde Nasıl Saklarsınız?

Patatesi Evinizde Nasıl Saklarsınız?

Patatesi Evinizde Nasıl Saklarsınız?

 Evde bulunan patateslerin filizlenmelerinden bıkmış olabilirsiniz. Birkaç çeşit saklama tarzı ile bu tarz sorunlardan kurtulabilirsiniz. Patatesler serin yerlerde muhafaza edilmeli ve de güneş ışıklarından uzakta tutulmalıdır. Mutfağınız onları saklamanız için ideal bir yere sahip olmayabilir. Havanın sıcaklığından etkilenmeyecek olan bodrum ve kiler gibi yerler varsa en iyi yerler oralar olacaktır.

Patatesin çoğu su olduğundan nemli ortamlarda en mükemmel sonucu verir. Ama diğer sebze ve meyveler gibi ıslanırlarsa da çürürler. Dükkanınızdan eve getirdiğiniz patateslerinefes alabilecek olan bir kaba aktarın. Bu konuda bir torba ya da sepet işe yarayacaktır. Güneş ışıklarını uzak tutmak amaçlı torbanızı kağıt bir havlu ya da sepet üzerine bir parça serilmiş gazete işe yarayacaktır. Ayrıca da patatesleri aletlerden ve diğer sebze ve meyvelerden uzak tutun. Patates ve soğanları doğramak amacıyla tasarlanmış olan depo kutular çok zararlıdır, bunun sebebi de iki sebzenin de hızlı şekilde kötüleşmesine sebep olmasıdır.

Patatesleri Soğutabilir miyiz?

Soğutucular patateslerinizin filizlenmesinin önüne geçerken başka problem yaşanmasından da uzak tutar. Çok soğukluk da patateste bulunan nişastanın şekere dönüşmesine sebep olacaktır. Ayrıca da pişirildiği zaman patateslerin üzerinde grimsi bir renk alır. Dolayısıyla da patatesler buzdolabında saklanmamalıdır. Tek seferde birkaç kilo alınan patatesler sık yapılan alışkanlıklardandır. Bu sebeple de patatesleri muhafaza etmek için son derece etkili yöntemler vardır.  Patatesler eğer kabukları üzerlerindeyse uzun sürelerce bozulmadan saklanabilir. Özellikle de nem almayan ve derin olan kaplarda aylar boyunca çürümeden ve bozulmadan dururlar.

Soyulmuş Çiğ Patates Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Patatesler yemek yapmak için soyulduğu zaman bazen misafirin geleceği ya da bizim acil bir işimizin çıkacağı tutar. Böyle zamanlarda da patatesleri saklamamız gerekir. Bu gibi patatesleri bozulmadan en iyi şekilde saklamanın yolu tuzlamaktan geçmektedir. Yoğun miktarda tuz patatesin üzerinde suyu emeceği için tuz miktarı da dikkatli kullanılmalıdır. Tuzlar patatesi kuruttuğundan dolayı su kaybı sağlar ve patates bozulmaz. Bir kase içerisine yarım limon suyu ve bir kaşık tuzu koyarak karıştırdığında bu karışım ile patatesleri ovalayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Limon suyu da patatesleri kararmalardan koruyacaktır. Ayrıca da hava almayan bir kap da bozulmayı geciktirir.

Haşlanmış ve de Soyulmuş Olan Patatesler Nasıl Saklanır?

Haşlanmış patates bozulmaya ve yumuşamaya müsaittir. Özellikle de haşlanarak yapısı değiştiğinden çiğ patatesten çabuk bozulur. Önemli olan nokta patatesi başka bir şeyle karıştırmamaktan geçer. Yağ ve tuz da yine bozulmayı geciktirecektir. Az miktarda da zeytinyağı ve tuz kullanıyorsanız bozulma oldukça gecikir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler