Pas Nasıl Çıkar?

Pas Lekesi Nasıl Temizlenmeli?

Pas Nasıl Çıkar?

Pas Nasıl Çıkar?

Paslanma sadece metal yüzeylerde değil pek çok farklı yüzeyde de meydana gelebilen kimyasal bir değişimdir. Genellikle su ile hava temas ettiğinde ya da nemli hava pasın oluşmasına sebep olabilmektedir. Pas, düzgün bir şekilde temizlenmediği takdirde paslanmış olan yüzeyler bulundukları mekana ya da araca çok büyük zarar verir ve kısa bir süre içinde bulunduğu yüzeyi bu sebepten ötürü  de pas lekeleri mutlaka vakit kaybetmeden, zamanında temizlenmelidir. Bilinenin aksine, pas temizleme işlemi göründüğü kadar zor ve zahmetli bir iş değildir.

Pas temizliğinde aklınızda bulundurmanız gereken en önemli nokta asitlerin pas ile tepkimeye girmesidir. Yani bu demek oluyor ki paslı bölge herhangi bir asit içeren sıvı ile silinir ise pas lekesi hemen temizlenecektir.

Pas Lekesi Nasıl Temizlenmeli?

Kimyasallar İle Temizleme; pas temizleme işlemlerinden biri olan pas giderici kimyasallar en iyi sonuç veren ürünlerdir. Bu kimyasallar macun ya da sprey şeklinde de olabilir. Pas giderici kimyasallar genellikle yapı marketlerde ya da büyük süpermarketlerde bulunan ürünlerdir. Bu kimyasallar kullanım kurallarına uyularak paslı bölgeye uygulanır ise bu ürünler pas temizliğinde kesin sonuç verecektir.

Deterjanlar İle Temizleme; evde kullanmış olduğunuz deterjanlar da paslı bölgeleri temizleme özelliğine sahiptirler. Eğer deterjanı pası temizlemede doğru olarak kullanırsanız o zaman pas temizliği başarılı olacaktır.

Limon Tuzu Veya Limon İle Temizleme; limon tuzu ya da limon kullanarak pasları temizlemek de oldukça makul bir çözüm yoludur.

Öncelikle paslı olan yüzeye limonu uygulayın ve sonrasında uyguladığınız yüzeyin üzerine bir miktar tuz dökün ve sert bir sünger ile iyice ovalayın. Bu temizleme yöntemini yumuşak ve çabuk zarar görebilecek yüzeylere uygulamayın.

Eğer dilerseniz 1 ya da 2 kaşık kadar limon tuzunu plastik bir kabın içerisine koyarakve hemen üzerine kaynar su dökerek sonrasında paslanan eşyayı hazırladığınız bu suyun içerisine atarak bir süre bekletin. Sonrasında su yeşile dönmeye başladığında pas lekeleri de iyice temizlenmiş olacaktır.

Bu uygulamaların sonucunda pası tamamen sökülmüş olan eşyanın da kararmış olması normal bir ihtimaldir. Eşya üzerinde oluşan kararmayı açmak için ilk olarak karbonatlı su karışımı hazırlayın ve sonrasında metal eşyayı bu karbonatlı suyun içerisine atın. Sonrasında eşyayı bir müddet suyun içerisinde beklettikten sonra eski metal rengine geri dönecektir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler