Tarih: 30.08.2020 10:25

Orkide Bakımında Püf Noktalar

Facebook Twitter Linked-in

Evde çiçek bakmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri de orkide olmaktadır. Orkide zarif yapısı ve görünüşü ile egzotik çiçekler arasında en çok tercih edilenidir. Peki bu kadar güzel bir çiçek olan orkideye nasıl bakabiliriz?

Dünya üzerinde en sevilen çiçekler sırlamasında Atatürk çiçeğinden sonra ikini sırada yer alan Orkide, çok yıllık bir bitkidir. Yani bu da demek oluyor ki orkideyi aldıktan sonra doğru şekilde bakarsanız onu uzun yıllar boyunca yaşatabilirsiniz ve her yıl çiçek açar. Orkidenin türüne göre değişiklik göstermesine rağmen orkideler senede en az 1 defa çiçek açarlar.

Orkide az bulunan ve pahalı bir çiçek olması nedeniyle eskilerde çok günlerde hediye edilirdi. Şimdilerde daha sık bulunan ve daha ucuz fiyatlara satılan orkideye ilgi hiç azalmadı. Orkideyi çoğu insan severek almasına rağmen maalesef ki nasıl bakacağını bilmez. Tıpkı diğer saksı bitkilerinde de olduğu gibi orkidelerinde besin rezervleri kısıtlıdır ve bu nedenle bakımları yapılırken beslenmeleri bir hayli önemlidir.

/resimler/2019-3/25/0026531573296.jpg

Orkide Bitkisinin Bakımı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —