Tarih: 22.06.2019 15:27

Önemli Bir Sorun: Hamurun Kabarmaması!

Facebook Twitter Linked-in

Yeri geliyor ekmeğimizi kendimiz yapmak istiyoruz, yeri geliyor misafirliğe gelen konuklarımıza poğaça, çörek yapmak istiyoruz ama bazen, işler hayal ettiğimiz gibi olmuyor. Tüm malzemeleri ekleyip hamurumuzu harika bir kıvama getirsek de hamur işimiz mayalanma kısmında sorun çıkarabiliyor; istediğimiz gibi kabarmayıp bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor. Peki bu neden oluyor? Olmaması için neler yapmalıyız? Buyurun yazımıza!

Hata nerede yapılıyor?

 

Hamur Kabartmanın Püf Noktaları

 

 

         Bu tavsiyelerimize uyduktan sonra, hamurunuzu oda sıcaklığında mayalanmaya bırakabilirsiniz. Hamurun mayalanması 40 dakika-1 saat arası bir sürede gerçekleşecektir.

Eğer hamur kabarmazsa…

Her şeye dikkat ettiğiniz halde halde hamurunuz yine kabarmadıysa ne yapacaksınız? Hemen söylüyoruz!

Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız bu, muhtemelen oda sıcaklığı ile ilgilidir. Peki, özellikle kış aylarında yaşanan bu problemi çözmek ve hamurunuzun mayalanmasını sağlamak için uygulamanız gereken yöntem nedir? Öncelikle fırınınızı 50 derecede 10-15 dakika süreyle ısıttıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde bir süre dinlendirin. Sonrasında hamurunuzu fırınınızın orta katına, ısıya dayanıklı bir  kabın içerisinde üzeri örtülü bir şekilde yerleştin. Fırının kapağını kapattıktan sonra bu şekilde mayalanmaya bırakın. Uygun sıcaklığı bulan hamurun kabarmaması için bir sebep kalmayacaktır!

Eğer tüm dikkatinize rağmen hamurunuz kabarmadıysa size üsttekine benzer bir çözüm daha önereceğiz. Mayalı hamurun bulunduğu kabı, içi su dolu başka bir kabın içerisine yerleştirdikten sonra fırını yine 50 dereceye ayarlayın, üzeri kapalı mayalı hamuru fırının orta katına yerleştirdikten sonra 20-25 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra da fırının kapağı kapalı şekilde 20 dakika daha bekletin. Hamurunuz mayalanmaya başlayacaktır.

Not: Hamurun yapım aşamasında hata yaptıysanız, bu yöntemlerle kabartmanız biraz zor olabilir. Bizden söylemesi!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —