Odadaki Sigara Kokusunu Gidermek İçin Neler Yapılmalıdır?

Odadaki Sigara Kokusunu Gidermek İçin Neler Yapılmalıdır?

Odadaki Sigara Kokusunu Gidermek İçin Neler Yapılmalıdır?

Sigara sadece onu kullananlar için de aynı havayı solumak zorunda olan insanlar için de son derece tehlikelidir. Sigara kokusu en zor geçen kokuların başında gelmekle birlikte sürekli olarak kapalı ortamda kullanılması halinde eşyalarınıza da sinebilir. Genellikle sigara kokusunu bastırmak için yine ağır bir kokuya sahip olan oda spreyleri kullanılır ancak sigara kokusunu ortamdan gidermek için ilk olarak sigaranın külünü attığınız tablayı ortadan kaldırmalısınız.  Aksi takdirde ortamdan sigara kokusunu giderebilmek için ne yapılırsa yapılsın kül tablası orada bulunduğu sürece koku hiçbir zaman tam olarak gitmeyecektir.

Temiz hava: Odanızda sigaradan kaynaklı olan kötü kokuyu ve havasızlığı giderebilmek için ilk olarak odayı havalandırmak mutlaka yapılması gerekenlerin başında gelmektedir. Ortama bulunan tüm pencere ve kapıları bir iki saat kadar açık bırakmak sigara kokusunu ortamdan dağıtmakta etkili olur.

/resimler/2017-7/21/1327067669382.jpg

Sirke: Koku giderimi deyince akla gelen ilk ürünlerden biri de şüphesiz ki beyaz sirkedir. Bir kase içerisine beyaz sirkeyi koyarak bir gece boyunca sigara kokan ortamda bekletirseniz kokusunun giderilmesinde size yardımcı olacaktır. Bilinmesinde fayda vardır ki ayna ve cam gibi yerler sigara dumanını büyük oranda kendilerine çekerler bundan dolayı ayna ve camlarınızı sık sık sirkeli su ile temizlemeye dikkat etmelisiniz.

/resimler/2017-7/21/1331008298971.jpg

Kabartma tozu: Kötü kokuların giderilmesinde sıklıkla kullanılan kabartma tozu, sigara kokusunun sinmiş olduğu koltuk ve sandalyelerinizde de bir temizleme ürünü olarak kabartma tozunu kullanabilirsiniz.

/resimler/2017-7/21/1332445957274.jpg

Kömür: Odanın herhangi bir köşesine bırakacağınız bir tutam kömür parçası sigara kokularını gidermekte kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Fakat kokunun giderilmesi için kömür kullanımı hızlı sonuç verecek bir çözümün yanı sıra uzun süre bekletildiğinde de kalıcı bir çözüm olması bakımından oldukça önemlidir.

/resimler/2017-7/21/1333052051429.jpg

Halı ve perdelerde temizlik: Sigara içilen ortam eğer ki bir oda ise bu odada bulunan halı ve perdeler de en az cam ve aynalar kadar sigara kokusunu tutan eşyalardandır. Oda ne kadar havalandırılırsa havalandırılsın ne kadar önlem alınırsa alınsın halı ve perdelerinize sinen kokular sonradan olumsuz etkiye neden olacaklardır. Bu bakımdan, sigara içilen odalarınızdaki halı ve perdelerinizi derinlemesine temizlemek kaçınılmaz bir sonuçtur.

/resimler/2017-7/21/1333451270915.jpg

Duvarlar ve tavanlarda temizlik:  Sigara içilen odalardaki duvarlar da kokuları çekmeleri özellikleri nedeniyle mutlaka temizlenmesi gereken yerlerden biridir. Islak su yardımıyla temizleyeceğiniz duvarlarınızda glikol ve amonyak içeren ürünler sigara kokusunu yok etme aşamasında oldukça etkilidir. Fakat bu ürünler kullanılmadan önce mutlaka duvarın kenarında küçük bir köşesinde test edilmelidir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler