Dekarasyonda Neoklasik Tarzı Deneyin-

Dekarasyonda Neoklasik Tarzı Deneyin

Dekarasyonda Neoklasik Tarzı Deneyin-


Neoklasik bir ev tipik olarak büyüktür ve birden fazla odaya sahiptir. Her zaman görülen bir özelliği, girişteki büyük merdivenlerdir ve her iki taraftaki sütunlarla desteklenmiştir. Evler büyük, tapınak gibi bir görüntüye sahiptir. Dışarıdan, ev simetrik görünür. Kapının her iki yanında bulunan, aynı boyuttaki, aynı sayıda pencere, bu evleri tanımak için kolay bir yoldur. Neoklasik ev, yüksek tavanlar, geniş alanlar ve sütunlar, taç ve zemin kalıpları gibi neoklasik bezemeler ve kapı ve pencere çerçevesi pervazlarına sahiptir. Bu pervazlar süslü ve çarpıcı olabilir.

 


Neoklasik mobilyalar

Neoklasik mobilyaların, modern mobilyalarla oldukça ortak yönü var. Şekiller düz, süslü eğriler veya süslemeli olabilir. Dikdörtgen veya kare şekillere çok rastlanılır, ancak asla kavisli kenarlarla durmazlar. Rokoko stilinden ayırt edilmesinin bir yolu, sütunların şeklidir. Rokoko sütunları kıvrımlı ve altta küçük pençeleri var iken, neoklasik sütunlar düzdür ve sadece birkaç süslemeleri vardır. Neoklasik mobilya, neoklasik mimari tarzını temiz, ferah ve aşırı süslü (veya dekoratif) olmayan bir şekilde takip eder. Bazı süslemeler olabilir, ama minimal şekildedir ve parçanın neoklasik, simetrik şeklinden uzaklaşmaz.Neoklasik mobilya seçerken, düz şekiller, boyanmamış ahşap gibi doğal malzemeler (ama yine de parlak ve iyi bitmiş) ve krem, gri veya siyah gibi nötr renkler arayın. Bazı yaldızlar uygundur, ancak neoklasik yaldız ve rokoko süsleme arasındaki fark simetri ve bolluktadır. Neoklasik tarz, coşkulu ve üst üste değil, her zaman sakin ve mütevazıdır.

 


Neoklasik Malzemeler

Neoklasik evler, taş, mermer ve parke gibi geleneksel ev inşaat malzemelerini kullanmaları nedeniyle lüks görünmektedir. Büyük bir merdiven, avize ve parlak mermer zemin ile açık bir girişten daha “lüks” ne olabilir ? Neoklasik ev, hafif traverten zeminler, mermer zeminler veya orta tonlu parke ile daha iyi görünür. Ancak her şey parlak ve ışıldark şekilde olmalıdır. Mutfakta, nötr vurgularla beyaz bir stil en iyi şekilde uyum gösterir. Hafif, havadar ve ferah ve çok dekoratif bir şey istiyorsunuz. Mermer tezgahlar, yemek pişirmek için en iyisi olduğundan, mutfağınızın renk düzenini tamamlayan koyu renkli granit gibi bir mermer görünümü seçebilirsiniz .Oturma odası evin en büyük odası olmalı. Harwood zemini burada uygun, çünkü odanın daha sakin ve daha sıcak görünmesine yardımcı olacak. Doğru neoklasik mobilyaları seçmeyi unutmayın. Duvarlara ve tavanlara, pervaz ve süslemeler gibi dekoratif elemanlar eklemekten çekinmeyin. “Minimal” ve “neoklasik” arasındaki farkı yaratırlar. Yatak odasında, şekillerinizi basit ve renk paletinizi minimum seviyede tutun. Yaprak ve dallara benzeyen neoklasik süslemeler ve yaldızlar kullanabilirsiniz. Çok süslü hiçbir şey yoksa, “rokoko” tarzında kalırsınız.

 


Onu koru

Lüks, sadece bir malzeme meselesi değildir. Lüks, çoğunlukla bir tarz meselesidir. Bulabileceğiniz en pahalı şeyleri kullanmak zorunda kalmadan lüks görünümlü bir eviniz olabilir. Neoklasik bir stil düşünürken, mobilya ve dekor öğelerinizi özenle seçerek genellikle ilişkili olduğu tüm lükslere sahip olabilirsiniz.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler