Nar Ağacı Nasıl Yetiştirilir?--

Nar Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Nar Ağacı Nasıl Yetiştirilir?--


Bilimsel adı Punica Granatum olan nar ağacının en uygun dikim zamanı ne zamandır? Nar ağacı gübreleme ve sulama nasıl yapılmalıdır? İşte nar ağacı bakımı hakkında bilgi…

 


Nasıl Yetiştirilir?

Nar yetiştirmek istiyorsanız dikim için en uygun tarihler kış aylarının başıdır. Ancak bu tarihte dikim yapmadıysanız erken ilkbahar aylarında da dikebilirsiniz. Yaklaşık 50 – 60 santim derinliğinde ve genişliğinde bir çukur kazın ve dikmeden önce fidanların üzerinde yer alan zayıf sürgünleri alın. Kazmış olduğunuz çukurda ve fidanlarda yabani otlar olmamasına dikkat edin. Uzun kökleri kısalttıktan sonra çelik kısmı toprağa yerleşecek şekilde fidanınızı yerleştirin. Üzerini kapatmak için gübre ve toprak karışımını kullanın. Eğer birden fazla nar ağacı dikmek istiyorsanız iki ağaç arasında 2 metre mesafe olmasına özen gösterin.

Nar ağacı meyve vermeye başlamadan önce çok aç bir yapıya sahiptir. Özellikle iyi gelişmesi için azot gereklidir. Meyve vermeden önce ki dönemde 500 gram meyve vermeye başladıktan sonra ki dönemde 200-300 gram saf azot verilmelidir. Azotu verirken 2 döneme ayırmanız gereklidir. Azotun 3´te 2´lik kısmını mart ayında, kalan kısmını ise haziran ayında vermeniz önerilir. Azot verdikten sonra nar ağacının su ihtiyacı artar. Bu nedenle bu süreçte daha çok su vermelisiniz. Yağmur almayan her mevsimde düzenli olarak sulamalı, susuz bırakmamalısınız. Nar ağacı diplerinin çapalanmasını çok sever. Ayrıca organik gübre verdiğinizde de şımaracaktır. Killi, kireçli, kumlu ve çakıllı her tür toprakta yetişir. Özellikle meyve verene kadar çok suya ihtiyaç duyar.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler