Mutfakta Ekonomik Değişiklikler

Mutfakta Ekonomik Değişiklikler

Mutfakta Ekonomik Değişiklikler

Mutfakta Ekonomik Değişiklikler

Mutfağınızda birtakım değişikliklere gitmek istiyor tamamen yenilemek için bütçeyi bulamıyor olabilirsiniz. Bu çok normal bir durumdur. Çünkü bir mutfağı tamamen değiştirmek oldukça pahalıya patlayacaktır. Dolapları değiştirmekten fayanslara, aydınlatmadan altyapı çalışmalarına kadar birçok iş ortaya çıkacaktır. Fakat bunların bu şekilde olması da sizin mutfağınızda değişikliğe gitmenize engel olmaması gerekmektedir. Küçük bazı değişiklikler sayesinde de mutfaklarınızın havasını değiştirerek yeni gibi bir hale getirmeniz mümkündür. Konu mutfak tadilatı olduğunda her zaman önerilen bir konun vardır. Bu gibi konularda kişi hem maddi hem de manevi olarak yıpranabilmektedir. Sırf bu yıpranmayı sağlamamak için de yıllarca mutfaklarında bir değişikliğe gitmemeyi tercih etmektedir. Peki olması gereken gerçekten bu mudur? Mutfak yeniliğinde tadilatlar zamana yayılabilir ya da sadece beğenmediğimiz birtakım yerleri değiştirerek mutfağın gözümüze güzel görünmesini sağlayabiliriz. Bu yazıda da mutfağı komple değiştirmemize gerek kalmadan düşük bütçe kullanarak da yapılabilecek değişikliklerden bahsederek yardımcı olmaya çalışacağız.

Aydınlatma Sisteminde Değişikliğe Gidin

Mutfaklar çoğu zaman kasvetli görünmektedir. Bunun asıl sebebi ise aydınlatmaların kötü olmasıdır. Genelde tavandan yapılan ve sadece tek noktadan aydınlatmalar hem gölge sağlayacak hem de mekanın oldukça sevimsiz olmasına sebep olacaktır. Bu nedenle de mutfağa ilk girişte mutlu ve ferah bir görüntü yaratmak açısından aydınlatma sistemlerinde değişikliğe gitmek doğru bir karar olacaktır. Aydınlatma üzerinde çalışırken ışığın her alana eşit dağılmış olmasına ve sistemin bir uzman elinden çıkmış olmasına dikkat edilmelidir.

Dolap kapaklarını boyayın

Dolap kapaklarınız eğer ahşapsa boyamanız oldukça kolay olacaktır. Ahşap değilse de birçok insandan boyayamayacağınızı duyacaksınız. Bu büyük bir yanlıştır. Doğru boyayı bularak dolaplarınızı istediğiniz renge boyamak mümkündür. Bu sayede dolaplarınızın rengini tamamen değiştirebilirsiniz.

Kulpları değiştirin

Dolaplarınızı boyamanın yanı sıra kapaklarınızın ve çekmecelerinizin kulplarını değiştirerek de mutfağınıza çok yeni bir hava katabilirsiniz.

Tezgahınızı değiştirin

Mutfak tezgahının malzemesi kötü, yıpranmış ya da eski moda ise, sadecetezgahınızı değiştirerek  mutfağınızda büyük bir fark yaratmanız mümkün olacaktır..

Duvar badanasını değiştirin

Duvarların ve de tavanın badanasını değiştirin ve yenileyin. Aynı rengi yenilemek temiz bir görüntü yaratırken, renkte değişikliğe gitmek sizin için ferah bir hava oluşturacaktır.

Alın taşlarını değiştirin

Tezgahınızın hemen üstünde bulunan kısmın seramiklerini de değiştirerek fark yaratabilirsiniz. Alın taşları alanı için göz alıcı modeller seçebilir veyaikoniktarz metro fayanslar ile de modası asla geçmeyecek olan oldukça şık bir görünümü çok uygun fiyata da elde edebilirsiniz.

Zemin kaplamasını değiştirin

Mutfaklarımız çoğunlukla pek geniş olmamaktadır. Bu yüzden de mutfaklarda yer kaplamasını değiştirmek çok pahalıya patlamayacaktır. Bunun için de suya dayanıklı laminant parkeler, vinil malzeme, ahşap rabıta, el yapımı desenli karolar ya da seramik karolar kullanabilirsiniz. Bu sayede mutfak hem geniş görünecek hem de ferah olacaktır. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler