Mutfak ve Banyodaki Kokuyu Engellemek İçin Evinizde Yapabilecekleriniz--

Mutfak ve Banyodaki Kokuyu Engellemek İçin Evinizde Yapabilecekleriniz

Mutfak ve Banyodaki Kokuyu Engellemek İçin Evinizde Yapabilecekleriniz--


Banyo ve mutfağı iyi temizlemenin yanı sıra, havalandırma da yaparak koku anlamında da temizlemek önemlidir ve birçok kişi kötü kokuyu engellemenin yollarını aramaktadır. Şimdi size, bu kötü kokulardan nasıl kaçabileceğiniz hakkında ipuçları vereceğiz.

 


Mutfak ve Banyodaki Kokuyu Engellemek İçin Evinizde Yapabilecekleriniz

Herkes, her zaman ferah olan ve asla kötü kokmayan bir ev ister fakat bu pek mümkün bir durum değil. Örneğin, yapıldığında gayet güzel kokan bir yemek bile zaman içinde kötü kokular bırakabilir. Peki, bu

kötü kokularla nasıl başa çıkılabilir?

/resimler/2018-6/21/1034353327400.jpg

 

 

 

 

Evde yapılacak birkaç küçük şeyler gayet kolay şekilde başa çıkılabilir.

Mutfak, özellikle Türkiye´de evlerin en çok kullanılan bölgelerinden biridir. Birçok koku buharlaşarak mutfakta kalır, bunların bazıları ise kötü kokulardır. Atıklar ve kirli tabaklar sağlık için ciddi bir risktir.Banyo konusuna gelince, oradaki birincil düşman nemdir. Banyonun kapısı hep kapalı olduğundan, küçük bir havalandırma oldukça yetersiz kalır. Bunun yanında, banyodaki ıslak havlular da koku yapar.Koku sorununu çözmek için en çok başvurulan yöntem oda kokularıdır fakat bunlar uzun vadede sağlığa zarar verir. Bunlar yerine uygulanabilecek başka yöntemler vardır.Mutfakta ve banyoda kötü kokuları önlemek için öneriler İlk yapmanız gereken yemek pişirirken ve piştikten sonra havalandırma yapmaktır. Aspiratör bu anlamda oldukça işe yarar. Ayrıca çöpü çıkartmanız da gerekir.

İnfüzyonlar:

Temizlik konusunda en önemli müttefiklerimiz, portakal, mandalina gibi meyvelerin kabuklarıdır. Bu meyvelerin kabuklarını suya atıp birkaç dakika kadar kaynatmak oldukça faydalıdır. Ayrıca sirke de iyi etki eder. Limon kabuklarını bir suya koyup bekletmek de özellikle kızartma kokusunun çıkması konusunda etkilidir.

Baharatlar:

Tarçın ve karanfil gibi baharatlar odadaki kötü kokunun giderilmesine yardımcı olur. Güzel bir koku bırakırlar.

Kahve:

Güzel bir kokuya sahip olan kahve çekirdeklerini mutfaktaki köşelere yerleştirmek oldukça etkilidir. Evinizin her tarafı güzel kokacaktır. 

Ev tipi oda kokuları:

Kimyasal spreyleri kullanmak istemiyorsanız kendi doğal oda kokunuzu yapabilirsiniz. Baharat veya portakal, mandalina gibi meyvelerin infüzyonları ile güzel bir oda kokusu elde edebilir ve sprey şişesine doldurup sıkabilirsiniz.

Temizlik:

Düzenli olarak buzdolabı temizliği yapılması gerekir. Bir limon veya portakalı yarım kesip buzdolabına koymak, içerideki havanın yenilenmesini sağlar ve oldukça faydalıdır.

 

Mutfağınızdaki Kötü Kokulardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Banyonuzda eğer kötü bir koku varsa evinizi asla temiz hissetmezsiniz. Bu durumdan kurtulmak için sık temizlik yapmalı ve güzel kokular kullanmalısınız.


Nemi azaltılmalı:

Banyodaki kötü kokunun temel sebebi nemdir. Nemden kaçınmak için bir kabın içine bir miktar tebeşir koyabilirsiniz. Ayrıca havluları ıslak bırakmamak, mutlaka asarak kurutmak önemlidir. Aksi halde nemden dolayı kötü bir koku yayarlar. 

Doğal esanslar ile güzel kokular yayın:

Güzel kokular vermek için en ideal yöntemlerden birisi, kurutulmuş çiçek yapraklarıdır. Kurutulmuş çiçek yapraklarını karıştırıp bir kâseye koyun, kokularının artması için alkol veya gül özü kullanın. Böylece odanız, mutfağınız, banyonuz güzel kokacaktır. 

Portakal veya limon kabuğundan yararlanmak da bu noktada oldukça akıllıcadır. Rutubetten dolayı kötü kokan bölgelere de karbonat uygulamak akıllıca olacaktır. Sirke de birçok şeye karşı olduğu gibi kokuya karşı da etkilidir. Kokan bölgelere uyguladığınızda fayansları temizler. Böylece mantar ve küf de ortadan kalkar.
Bu yazıda bulabileceğiniz bilgiler:

Mutfaktaki kötü kokuyu engelleme, banyodaki kötü kokuyu engelleme, kötü kokulardan kurtulmanın doğal ve ekonomik yollarıdır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler