Mutfak Lavabosundan Gelen Kötü Kokuları Yok Edecek Pratik Bilgiler

Sizin için hazırladığımız çözüm önerilerine göz atmanızı tavsiye ederiz!

Mutfak Lavabosundan Gelen Kötü Kokuları Yok Edecek Pratik Bilgiler

Mutfakta çok fazla vakit geçirildiği için, burada karşılaşılan sorunlar insanın canını çok sıkar. Bu sorunlardan bir tanesi de, lavabolardan gelen kötü kokulardır. Lavaboya atılan yiyecek artıklarının giderleri tıkaması, dökülen yağların borularda donması ya da tesisat sorunları sebebiyle oluşan lavabo kokusundan bir türlü kurtulamıyorsanız, sizin için hazırladığımız çözüm önerilerine göz atmanızı tavsiye ederiz!

  • Karbonat-tuz-sirke karışımı

/resimler/2018-2/7/1604020640298.jpg

Bu karışımı hazırlamak için öncelikle bir tencerede su ısıtıyor ve suyun içine bir su bardağı sirke ile bir avuç tuz ekliyoruz. Karbonatı da ekledikten sonra bu suyu lavaboya döküyoruz ve böylece borulardaki yemek artıklarını ve donmuş yağı temizlemiş oluyoruz, aynı zamanda kokudan da kurtuluyoruz.

  • Karbonat-sirke karışımı

Önce bir fincan karbonatı, ardından da iki fincan sirkeyi lavaboya döküp köpürmesini bekleyin, köpürdükten birkaç dakika sonra sıcak suyu bu maddelerin üzerine dökün. Boruların açılmasını sağlamış olacaksınız.

  • Karbonat-limon suyu karışımı

Bir kabın içine bir su bardağı ısınmış limon suyu ve bir su bardağı kabartma tozu koyarak karıştırıyoruz, köpük haline geldiğinde lavaboya döküp 10 dakika bekliyoruz ve son olarak lavaboyu ılık suyla temizliyoruz. Bu, borularda biriken yağların gitmesi için iyi bir yöntemdir ve haftada 1-2 kez uygulanabilir.

  • Karbonat ve esansiyel yağlar

Yarım fincan karbonatın içine birkaç damla esansiyel yağ ekleyip karıştırın. Dilediğiniz, kokusunu sevdiğiniz bir esansiyel yağı kullanabilirsiniz. Bu karışımı lavaboya döküp bir saat beklettikten sonra sıcak suyla akıtabilir, mutfağınızın mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

  • Kahve telvesi ve sıcak su

Türk kahvenizi içtiniz mi? Tamamdır, telvesini hemen lavaboya boşaltıyorsunuz, ardından da telveler gidene kadar sıcak su döküyorsunuz! Bu basit yöntem, donmuş yağları çözerek kötü kokunun giderilmesini sağlayacaktır.

  • Limon kabukları ve su

/resimler/2018-2/7/1559303760074.jpg

 

 

Suyunu sıktığınız limonları atmayın, çünkü bu yöntemde onların kabuklarını kullanacağız. Limon kabuklarıyla lavabo giderini ovaladıktan sonra bolca sıcak su döktüğünüzde hem lavabonun gideri temizlenecek hem de lavabonuz ve mutfağınız mis gibi kokacaktır.

  • Çöp öğütücünüz için: Buz küpleri, tuz ve limon kabuğu

/resimler/2018-2/7/1602330638574.jpg

Çöp öğütücünüzü temizlemek isterseniz onun için de çözümümüz var! Birkaç buz küpü ve bir avuç tuzu öğütücüye döküp kolayca temizleyebilirsiniz. Buz, öğütücüde kalmış yemek kalıntılarını yok ederken, tuz da kenar bölgeleri temizler. Güzel koku için limon kabuğu da atabilirsiniz.

  • Çöp öğütücüler için başka bir temizleme yöntemi: Beyaz sirke ve limon kabuğu

Çöp öğütücünüzü temizlemeniz için bir yöntemimiz daha var. Limon kabuklarını muffin kapları ya da buz kalıplarına koyduktan sonra üzerine beyaz sirke dökün ve bir gece derin dondurucuda bırakın. Küpleri çıkardığınızda öğütücünün içine atın ve öğütücünüzün temizliğini sağlayın!


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler