MUTFAK İÇİN PRATİK NOTLAR

Mutfaktaki vakitlerinizi aza indirecek notlar.

MUTFAK İÇİN PRATİK NOTLAR

                Mutfak bayanların en çok kullandığı alanlar arasında yer alıyor. Bu nedenle en çok kirlenen, en çok temizlenmesi gereken ve en çok temiz olması gereken yer olması gerekiyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde hem çok kullanıldığından sık kirlenecek hem de kirlendiğinde hemen temizlenecek diye bir karşılıklı koşul durumu ortaya çıkıyor. Birkaç noktaya dikkat ederek mutfaktaki geçireceğiniz zamanı daha aza indirebilirsiniz. Başlayalım;

                Ocak Temizliği

                Ocak temizliği mutfağın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Günde 1 defa bazen birkaç defa olmak üzere ocak temizliği yapmak gerekiyor. Gün içerisinde defalarca yemek yapmak, çay yapmak, kahve pişirmek gibi oldukça farklı ihtiyaçlara hizmet eden ocağın düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Peki bu temizleme işlemini nasıl daha pratik yoldan yapabilirsiniz ona değinelim. Ocakların temizliğini folyo kullanarak azaltabilirsiniz. Folyonun yanmaz özellikte olduğundan emin olmanız gerekiyor. Folyoyu ocağınıza serin ve ocağınızın iyice kirlenmesini bekleyin. Günlük olarak temizlediğiniz ocağınızı birkaç günde bir temizleyin. Bu temizleme işlemi folyonun sökülmesi ve yerine yenisinin takılması olarak gerçekleşmeli. Böylece her gün temizlenen ocaklar artık birkaç günde bir temizlenebilir.

/resimler/2017-12/21/1353178754808.jpg

                Sararan Tezgah Konusu

                Mutfak tezgahının zamanla sararması su lekelerinden kaynaklanmaktadır. Suyun tezgah üzerinde beklemesi sararmayı artırmaktadır. Bu nedenle öncelikle tezgahın işinizin bitiminde kontrol edilmesi suyunun iyice kurulanması gerekiyor. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğinizden emin olun. Sararan tezgahlar için neler yapılmalı bu konuda bir tavsiye verelim. Sararan mutfak tezgahları ve fayans araları için en güzel yöntem sirke dir. Mutfak tezgahını sirke yardımıyla birkaç gün boyunca sildiğinizde sararmaların giderek azaldığını fark edeceksiniz. Bu işlemi sararan kısımlar ortadan kalkana kadar sürdürebilirsiniz. Peki sirke kokusunu mutfaktan nasıl çıkaracağınızı hiç düşündünüz mü? Hadi onu açıklayalım;

 

/resimler/2017-12/21/1403218610345.jpg

                Mutfaktaki Kötü Kokulara Son Verin

                Mutfakta birçok koku birbirine karışmaktadır. Bu kokuların ortadan kaldırılmasında parfüm gibi kimyasal ögelerin kullanılması doğru değildir. Çünkü içerisindeki kimyasallar yemeklerin içerisine girebilir. Bu nedenle doğal yöntemler tercih etmek her zaman daha iyi olacaktır. Kokulara son veren ve keskin bir kokuya sahip olan kahve en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Kahveyi lavabonuza dökerek mutfak içerisindeki tüm kokuların ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için kullanmadığınız kahveyi mutfak lavabosuna dökmenize de gerek yok. Kahve keyfinin ardından kalan telveleri dökseniz yeterli olacaktır. Fakat hemen su ile yıkamak yerine on dakika kadar lavaboda bekletin ki kokusu diğer kokuları bastırmış olsun. Ayrıca mutfak lavabosundan gelen kötü kokuları yok etmek isterseniz de yine aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

                Bir limonun suyunu sıkarak bulaşıklarınızı limonlu suyla yıkarsanız hem  bulaşıklarınız güzel kokacaktır hem de mutfağınız güzel kokacaktır. Kimyasal kullanmak yerine doğal kokular tercih edebilirsiniz. Unutmayın puding pişirirken de mutfağınız hoş kokularla dolacaktır. Mutfağınızı düzenli olarak havalandırmayı ve doğal kokular kullanmayı unutmayın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler