Mutfağınızı Daha Kullanışlı Bir Hale Getirmenin Yolları

Artık mutfağım çok küçük diye üzülmenize gerek yok.

Mutfağınızı Daha Kullanışlı Bir Hale Getirmenin Yolları


Artık mutfağım çok küçük diye üzülmenize gerek yok. Çünkü bu yazımızda küçük mutfakları daha kullanışlı hale getirecek birçok yöntem bulacaksınız. Üstelik bu yöntemler son derece pratik ve estetik. Siz de evinizin mutfağında yer problemi yaşıyor, kendinizi bir türlü rahat hissedemiyor ve sürekli mutfağı kalabalık buluyorsanız bu yöntemler sayesinde daha geniş bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Ayrıca yeni bir mutfak yaptırma arifesindeyseniz de bu yazı tam size göre…

Aslında küçük mekanlar, büyük mekanlara göre çok daha kolay fonksiyonel hale gelebilir.Bunun nedeniküçük mekanların en fazla işlevsellik gözetilerek tasarlanmasıdır.Geniş mutfaklarda kimi zaman buzdolabı ile tezgah arası 10 adım olur. Bu güzel gibi görünse de uzun vadede sizi çokça yoran bir durumdur.Bu yüzden küçük mutfaklar daha kolay işlevsel hale gelebilir.

 

/resimler/2017-5/9/2303084469847.jpg

 

Birçok insan mutfağını evin diğer odalarından ayrı tutar. Mutfağın her zaman kullanışlı ve ferah olması diğer odaların büyük olmasından daha önemlidir. Mutfağınız küçük bile olsa birkaç küçük dokunuşunuz ile daha geniş ve kullanışlı hale geleblir. İşte size birkaç öneri…

Fazlalıklardan Kurtulmalısınız

Mutfağınızda kullanmadığınız kaplarınızı, tencerelerinizi, mutfak robotlarınızı ve diğer malzemelerinizi mutfaktan çıkarın. Böylece mutfağınız genişlesin ve ferahlasın.Kullanmadığınız her eşya mutfakta sizi kısıtlar. Fazla eşyalarınızı ardiye tarzı bir yere kaldırabileceğiniz gibi ihtiyaç sahibi birine de verebilirsiniz.

Çok Amaçlı Ürünler Tercih Etmelisiniz

Her işlem için farklı bir ürün almak yerine birçok işlemi yapabilen ürünleri tercih ederek yerden de tasarruf edebilirsiniz. Böylece mutfağınızda yığılma olmaz ve hareketiniz kısıtlanmaz.

/resimler/2017-5/9/2259170847401.jpg

 

Duvarları Beyaza Boyamalısınız

Beyaz duvarlar, bulundukları ortama ferahlık verirler ve genişlik hissi uyandırırlar. Bu yüzden mutfağınız küçükse beyaz boya kullanmanız mutfağınızı daha şık gösterecektir. Ayrıca mutfağınız daha fazla ışık alacak ve burada yemek yapmak daha keyifli hale gelecektir.

 

Mutfağınızda Halı Kullanmamalısınız

Mutfakta kullanılan halılar mutfağı dar gösterir. Bunun yerine halı kullanmamak, zemini temiz tutarak mutfağı bu şekilde kullanmak daha mantıklı olacaktır. Ayrıca mutfak temizliğinin daha kolay hale gelmesi de cabası.


/resimler/2017-5/9/2301242020237.jpg

Mutfağınızda Küçük Perdeler Kullanmalısınız

Işık, bir mutfağın olmazsa olmazıdır. Işık alamayan bir mutfak ferah gözükemez. Bu nedenle perdelerinizi olabildiğince küçük tutmalısınız.

Mutfak Dolaplarınızı Seçerken Açık Renkleri Tercih Etmelisiniz

Mutfak dolaplarınızın seçimini yaparken açık renk mutfak dolaplarını tercih etmeli mümkünse bu tercihinizi beyazdan yana kullanmalısınız. Ayrıca buzlu camı olan mutfak dolapları da mutfağınızı daha aydınlık ve ferah gösterir. Bunu da unutmayın.

Mutfak Dolaplarınızda Kulp Kullanmayın

Kulpsuz mutfak dolabı kullanmak size çok küçük bir detay gibi gözükebilir ancak dolap kapaklarına kulp taktırmamak küçük mutfaklar için oldukça kullanışlı bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerlek Kulp modelleri ya da bas-aç kapaklar ile kulpların yokluğunu hissetmeyeceksiniz bile.

 

/resimler/2017-5/9/2303586988640.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler