Mutfağınızda Her Gün Temizlemeniz Gereken Yerler

Mutfağınızda Her Gün Temizlemeniz Gereken Yerler

Mutfağınızda Her Gün Temizlemeniz Gereken Yerler

Mutfağınızda Her Gün Temizlemeniz Gereken Yerler

Mutfağınızı mutlaka temiz ve de düzenli tutmak için sizlere yardımcı olabilecek bazı şeyleri hergün mutlaka yapmanız gerekir. Kullanılan bütün mutfakların içerisinde gerek hijyen açısından olacak şekilde gerek ise temizlik açısından olacak şekilde her gün temizlenmesi gereken ya da elden geçirilmesi gereken bazı nesneler vardır. Hiçbir şeye elbette vaktiniz olmayabilir fakat bu gibi şeyleri yapmak zorundayızdır. Aksi halde mutfaklarımızın kontrolden çıkması işten bile olmayacaktır.

1. Lavabo

İşte size kötü bir haber, mutfak lavaboları aslında evlerdeki en kirli yerlerin arasında yer almaktadır. Bu yüzden de günlük temizliklerinin mutlaka yapılması gerekmektedir. İyi bir haber de şu ki mutfak lavabolarının temizliği oldukça kolay olmaktadır. İsterseniz süngerinizin üzerine sirke dökerek isterseniz de satın almış olduğunuz temizleyicilerle bunu halletmek mümkündür. Özellikle de gece yatmadan önce bu işi yaparsanız her sabah temiz bir mutfağa uyanırsınız.

/resimler/2017-7/20/1632070015630.jpg

 

2. Mutfak Tezgahı ve Ocak

Gün içerisinde üç öğün olacak şekilde yemek hazırlamıyorsanız eğer mutfaklarınız üç öğün yemek hazırlanan mutfaklara kıyasla daha temiz kalacaktır. Bunun için de her gün silinmesi yeterli olacaktır. Mutfak tezgahlarınızın da temiz olması hijyeniniz açısından oldukça önemlidir. Tüm bu işlemleri tezgahın üzerinde yaptığınız için her bir çalışma arkasından da silmeyi unutmayın. Derin temizliğinizi de haftada bir gün olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

/resimler/2017-7/20/1632345797468.jpg

 

3. Süngeriniz

Kuşkusuz ki süngerlerimiz en çok kullandığımız malzemeler arasında yer almaktadır.  Eğer ki her gece mutlaka bulaşık makinenizi çalıştırıyorsanız içinde mutlaka mutfak süngerinizi de atmayı ihmal etmemelisiniz. Mutfak süngerlerini en iyi temizleme yöntemleri bulaşık makinesine ya da mikro dalgaya atmaktan geçmektedir. Eğer ki her ikisi de evinizde bulunmuyorsa süngerinizi bir süre sirke içerisinde bekletmeniz de yeterli olacaktır.

/resimler/2017-7/20/1634360799808.jpg

 

4. Mutfak / Yemek Masası

Genel olarak yemek yemek amacıyla her gün oturacağınız masanızı iyice silmeniz gerekir. Mutfak masanızı nemli bir bezle sildiğinizde sizin için yeterli olacaktır. Aksi halde de masa kalacak kırıntılar karıncaları içerisine çekebilir.

/resimler/2017-7/20/1635464238710.jpg

 

5. Yerler, Dolaplar, Buzdolabı

 

Mutfağınızı temiz tutmanın birinci kuralı bir şey döktüğünüz gibi orayı temizlemekten geçmektedir. Ancak ki gün içerisinde sürekli olarak yerlerinizi ya a buzdolabını silin de demiyoruz. Günün sonunda mutfaktaki işiniz bittiği zaman yerleri silmek, buzdolabını kontrol etmek ve de dolap kapılarını kontrol etmekte fayda olacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler