Modern Dekarasyon Tarzı İle Evinizi Yenilein-

Modern Dekarasyon Tarzı İle Evinizi Yenilein

Modern Dekarasyon Tarzı İle Evinizi Yenilein-


“Modern” kelimesi, dekorasyonda en çok kullanılan kelime öbeklerinden biridir. Çoğunlukla çağdaş tarzla karıştırılan günümüzün modern tarzı, aslında 20. yüzyılın başlarında doğmuş bir tasarım hareketine dayanıyor. Basitlik. Modern ev dekorunun ne olduğunu açıklayan bir kelime arıyorsanız o zaman; bu sadeliktir. Tabii ki, basit çizgiler, nötr renk paleti ve geometrik şekilleri ile sıkıcı bir dekor demek değil. Bunun yerine, modern ev dekorasyonu hemen hemen her evde sıcak, davetkar ve tamamen şık olabilir. Peki modern ev dekoruna nasıl ulaşırsınız?Modern tarz hareketi yüzyılın ilk yarısında popülerlik kazanmaya devam etti ve daha sonra bu tarzın türevleri ortaçağ modern ve postmodern olarak bilinir.

Alman ve İskandinav mimarisi ve tasarımında kökleri olan modern tarz sade ve basitti. Aslında, makineleşme çağına bağlıdır ve genellikle 1920´lerden 1950´lere kadar gider. Öte yandan çağdaş, belirli bir çağdan doğmaz. Zaman değiştikçe değişir ve modern unsurları birleştirebilir. Örneğin, birkaç on yıl içinde, yeni bir stil çağdaş olarak adlandırılacaktır çünkü gündemde olan şey çağdaştır. Çağdaş ve modern dekorun farkını bu şekilde açıklayabiliriz. Modern tarzdaki mobilyalar ve dekor, doğal malzemeleri, nötr veya toprak renkleri ve gereksiz detaylandırmaların ortadan kaldırılmasını öğütler. Çağdaş stilde bir dizi renk görüyorsanız da, modern tarzların tek renkli renkleri olur. Örneğin, beyaz badanalı odaları düşünün.

Modern tasarım hareketinin arkasındaki temel inançlardan biri, “formun işlevi takip ettiği” düşüncesidir. Başka bir deyişle, tüm mobilyaların ve dekoratif objelerin tasarımı, amacı yansıtmalıdır ve eğer bir mobilya, dekor veya dekorasyon detayı, Pratik bir amaca hizmet etmediği zaman ortadan kaldırılabilir. Çağdaş mobilyalar daha belirgin formlara sahiptir ve çoğu zaman kavisli mobilyalar içerebilir.
Modern tarzın ardında yatan bu felsefe, sade çizgiler ve düzenli alanları sevenler için mükemmel bir dekorasyon seçeneği.

 


Modern Alanın Tipik Özellikleri

Modern tarzda bir mekânı dekore etmeyi düşünüyorsanız, mutlaka kullanmanız gereken birkaç şey var.
Yapısal elemanlar (beton veya kirişler gibi) sıklıkla kullanılmaktadır. yatay ve dikey çizgiler üzerinde vurgulamalar sıkça görülür. Temiz hatlara sahip mobilyalar. Doğal ışık ve korunmasız pencereler.
Boyanmamış ahşap, metaller, deri ve doğal lifler gibi doğal malzemeler.Nötr veya “doğal” bir renk paleti.Çelik, krom veya cam gibi yansıtıcı yüzeyler. Doğal ahşap ve ahşap kaplamalar
İnternette biraz araştırma yaparsanız, modern stili tanımlamak için çabanın muhtemelen devam ettiğini göreceksiniz. Ama kökünde, modern tarz belli bir dönemi yansıtıyor. Bununla birlikte, birçok insan, basit ve işlevsel doğası nedeniyle evlerinin ve ofislerinin modern tarzlarını birleştirdi. Birçok insan yaşamda basitlik için çabaladığı gibi - belki de modern üsluba çekilecek her şeyi basitleştiriyor gibi görünüyor. Bu açık konsept alanların tasarım trendinde kolayca görülür.
Modern bir dekor yaratmak zor odeğildir ve mekanlarınızla ilgilenmek için çok fazla yer vardır. Gerçekten hatırlamanız gereken tek şey basit kurallardır ve bunu bildiğinizde, parıldayan modern bir dekora sahip olacaksınız.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler