Modern--

Modern

Modern--


Modern ev dekorasyonu tarzı hiç şüphesiz hepimizin en çok bildiği dekorasyon tarzı olarak karşımıza çıkmaktadır. Dekorasyon kendimizi ve düşüncelerimizi özgürce yaşatmamızı sağlayan bir alandır. Modern ev dekorasyonu genellikle gençler ve kendini genç hisseden kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen dekorasyon tarzıdır. Modern dekorasyon stili daha çok bugünü yaşamayı sevenlere hitap eden bir akımdır. Peki nedir bu modern dekorasyon? Gelin hep birlikte inceleyelim.
Modern Dekorasyon

Modern dekorasyonun beslenme noktası yeniliktir. Modern dekorasyon yapmak istiyorsanız ilk olarak sadelik tutkusunu mu yoksa renkli bir tasarımı mı istediğinize karar vermelisiniz. Sadelik ve renkli tasarımlar birbirinden farklı gibi görünebilir. Ancak evinizi dekore ederken tercih ettiğiniz ürünlerin hepsi modern tarzda olacaktır.

/resimler/2018-8/30/1724328535008.jpg

Eğer sade ve modern bir dekorasyon yapmak istiyorsanız aşağıda belirttiklerimizi evlerinizde uygulayabilirsiniz:

Odanızın dekorasyonunda tercih edeceğiniz koltuk ve kanepeler genellikle beyaz ve krom renklerinde olmalıdır.
Ev dekorasyonunda aksesuar tercih etmeyi düşünüyorsanız bunlar mat tonlar ve metalik renklerde olmalıdır.
Modern dekorasyon ve sadeliği birleştirmek istiyorsanız geometrik formlara da dekorasyonunuzda yer vermelisiniz.
Modern dekorasyon yapılırken aydınlatma tercihi olarak lambader ve spotlar çıkmaktadır.
Hem sade hem de modern bir dekorasyon yaratmak için aksesuar seçiminde dikkatli olmalısınız ve mobilyalarınıza göre aksesuar tercih etmelisiniz.
Eğer modern dekorasyon ve renkleri bir araya getirmek istiyorsanız da aşağıda belirteceğimiz noktalara dikkat etmelisiniz:
Odada ön plana çıkaracağınız yerleri seçmeli ve bu yerlerde diğerlerine göre daha canlı renkler tercih etmelisiniz.
Dekorasyonda bir odayı canlandırmak için en sık başvurulan yollar jaluziler ve renkli camlardır. Bunlardan yararlanarak odalarınızı renklendirebilirsiniz.
Odalarınızı ve modern dekorasyonunuzu renklendirebileceğiniz en temel yollardan bir diğeri ise halı ve kilimlerdir. Odanızın renklerine uygun tercih edeceğiniz geometrik formlara sahip halı ve kilimler evlerinizi renklendirmenizi kolaylaştıracaktır.

Oda içerisinde renklendirme yaparken kontrasta önem vermelisiniz. Siyah ve beyazla uyum sağlayacak mavi ve turuncu renklerinize dekorasyonda yer vermeli ve renk dengesini sağlamalısınız.

 


Mutfak Dekorasyonu

Kadınların en çok vakit geçirdiği yerlerden olan mutfakların modern bir dekorasyona sahip olmaları için ilk olarak yapmanız gereken mutfak dolapları ve mutfak tezgahını zıt renklerde kombinlemeniz gereklidir. Mutfağınızda modern bir görünüş elde etmek için ferah bir görünüşe sahip olmasını sağlamalısınız. Bu nedenle mutfak tezgahında mümkün olduğu kadar az eşya bulundurmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca mutfakta perde tercihinizi stor perdeden yana kullanabilirsiniz.

 

 

Salon Dekorasyonu

Salon hem tüm ailenin hem de misafirlerin zaman geçirdiği bir alandır. Salonlarda modern dekorasyon tercih etmek rahat ve alçak görünümlü bir alan oluşturmanızı sağlar. İlk olarak duvarlarınızı ve zemini zıt renklerde tercih etmelisiniz. Kitaplık, televizyon ünitesi ve masa gibi eşyaları desensiz tercih etmelisiniz. Eğer renkli bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız yukarıda da söylediğimiz gibi salonunuzda odak bir alan oluşturun ve bu alanda renkli aksesuarlar kullanarak salonlarınızı renklendirin.
Modern dekorasyonda genellikle düz ve geometrik desenler tercih etmelisiniz. Salonlarınızda perde tercihlerinizi genellikle fon perdelerden yana kullanmalısınız. Kontrast uyumunu iyi yapmalı ve aynı alanda zıt renkleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Modern dekarasyon Modern tasarım

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler