Mission Tarzı Özellikleri-

Mission Tarzı Özellikleri

Mission Tarzı Özellikleri-


Günümüzde, bir evin şıklığını belirleyen en önemli detay ne evdeki eşyaların pahalılığı ne de evin büyüklüğüdür. Bir evi şık hale getiren faktör, kesinlikle evin dekorasyonudur ve bu yüzen yeni ev sahibi olmuş birçok kişi, evini düzgün bir şekilde dekore etmek istemektedir. Dünyada en çok kullanılan dekorasyon tarzlarından biri de misyon dekorasyondur.
Misyon tarzı dekorasyon stilinin sakinliğini ve güzelliğini yakalamak için mükemmel yollar mevcuttur. Birçok ev sahibi, Misyon mobilyalarına aşina olsa da bu tarzın bir odaya nasıl dahil edileceğinden emin olmayabilirler. Neyse ki, Misyon tarzı dekorasyon için ortak birkaç farklı unsur vardır. Misyon stili, birçok farklı şekilde yorumlanabilen genel bir terimdir. Amerikan Güneybatı´sında, genellikle İspanyol Misyonu tarzı mimarinin yeniden canlandırılması anlamına gelir. Bununla birlikte, ülkenin diğer birçok alanı için, Misyon tarzı, yorumlandığı şekliyle Arts-n-Crafts hareketinin açısal biçimlerini ve sıcak sessiz renklerini ifade eder.

 


Renk

Renk, bir odanın tarzını etkilemenin ve tonu ayarlamanın en kolay yollarından biri. Renk, Misyon Stili Arts-n-Crafts Dekorasyonunun en önemli parçalarından biri. Arts-n-Crafts hareketi, ahşap ve taş gibi yerel, doğal kaynaklardan gelen pek çok malzemenin kullanılmasını öğütledi. Wright daha sonra bazı daha renk renkler ekledi, ancak renk genellikle yakın doğal renklerden de seçildi.
Misyon stilinde dekorasyon yaparken, renk paletinizi bu renkler gibi doğal tonlara odaklayın: Çam ve ya avcı yeşili, yanmış portakal, koyu gri, gökyüzü mavi, burgonya. Bu doğal, dünyevi renk paletinin yanı sıra, turkuaz, parlak sarı ve koyu kırmızı gibi popüler hale getirilmiş, bazı vurgulu renkler de ekleyebilirsiniz. Daha cesur vurgu renklerini kullanmanın anahtarı, onları daha dikkatli kullanman geçer. Örneğin koyu gri bir alanın ortasında şömine üzerinde kırmızı bir vurgulu kiremit çok şık duracaktır. Birçok doğal tonun eşit derecede önemli olduğunu unutmayın, bu da genellikle ahşap işini doğal bir tonda bırakmak veya boyama yapmak yerine sıcak bir leke bırakmak anlamına gelir.

 


Vitray

Frank Lloyd Wright´ın vitray için bir görüşü vardı. Misyon stili dekorasyon ve renk seçeneklerinizi tamamlamak için vitray satın alıyorsanız, daha soyut olan köşeli parçaları seçin. Misyon tarzı bir dekor ile iyi gidecek birçok vitray parçası da sıcak renkler kullanır.
Dekorasyon seçeneklerinizi vitray pencereler ile sınırlamayın; lambalar, asma tavanlar ve küçük mobilyalar, pahalı olmayan bir odaya vitray katabilir. Birçok Misyon tarzı evlerde odalar arasında vitray motifler kullanılır veya bir odaya küçük bir renk eklemek için dolaplara yerleştirilir.

 


Mobilya

/resimler/2018-8/30/1735136048753.jpg

 

 

Misyon tarzı mobilyalar temiz, basit çizgilerle kolayca tanınır. Kavisli veya aşırı süslü stiller, düz mobilyaların antitezi olup, bazı vitray veya hafif oymalar tasarıma dahil edilebilir. Gerekirse daha açık odunlar seçilebilmesine rağmen, çoğu parça koyu renkli ahşaptan yapılmıştır.
Camlara veya vitray panellere sahip banklar, kitaplıklar ve dolaplar gibi birçok Misyon tarzı mobilyalar da evlerde kullanılabilir. İşlev, Misyon stilini yönlendirmeye yardımcı olur; depolama, raf ve oturma, tasarımın en önemli üç bileşenidir. İşlevsiz bir şıklık, misyon stiline oldukça ters düşecektir.
Bazı Shaker tarzı mobilyalar da Misyon tarzı dekorasyona uyar. Her iki mobilya stilinde aynı temiz çizgiler, çıplak ahşap ve oyma olmaması, bu iki tarzı karıştırıp, bir arada kullanabilmeniz için size fırsat tanır.

 


Kumaş

Perdeler, yastıklar ve yorgan kılıfları, Misyon stilinin unsurlarını evinize eklemenin harika bir başka yoludur. Düz renkler her zaman Misyon stili dekorasyon ile uyumludur. Misyon tarzında popüler olan baskılar, yinelenen geometrik motiflerin yanı sıra birçok doğa temasını da içeriyor. Resim ve desenleri içeren baskılardan yararlanabilirsiniz. Baskılar arasında en çok öne çıkarı motifler; Çiçekler, yapraklar, kuşlar, geometrik, yinelenen desenler ve çizgilerden oluşmaktadır.

 


Ahşap detayları

Misyon tarzı dekorasyonun en çok öne çıkan parçası da, birçok dekorasyon tarzında olduğu gibi ahşap detaylarıdır. Mümkün olan her durumda, evdeki orijinal ahşap dokusu ortaya çıkar. Bu, duvar panelleri, veya şömine etrafını içerebilir. Şömine, odanın kalbi konumunda yer aldığından, misyon stilinin bir ifadesi olarak ahşap, odanın geri kalanının odağa getirilmesine yardımcı olur. Eğer siz de evinizde Misyon tarzı bir şıklıktan yararlanmak istiyorsanız, düz renklerden mümkün olduğunca yararlanmalı ve ahşap detaylara evinizde sıkça yer vermelisiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler