Minimal Dekarasyon Tarzı-

Minimal Dekarasyon Tarzı

Minimal Dekarasyon Tarzı-

Günümüzde, evlerin dekorasyonuna birçok ev sahibi çok önem vermektedir. Ev dekorasyonu tarzları arasında öne çıkan birçok stil vardır. Bunların arasında günümüzde en popüler olanlarından birisi de minimal tarzda dekorasyondur. Günümüzde, birçok sanat dalında en popüler akım konumuna gelen minimalizm, dekorasyonda da oldukça öne çıkmaya başlamıştır. Özellikle yeni evli genç çiftlerin evlerinde en çok kullandığı dekorasyon tarzı olarak, minimalizm karşımıza çıkmaktadır.
Minimal tasarım, tanımlamayı zorlaştırabilecek birçok farklı noktayı kapsar. En basit haliyle, modern iç tasarım, modern sanat akımının evin iç mekanlarına yansımasını ifade eder. Minimal tasarımda görülen bazı merkezi özellikler ve tasarım temaları vardır, ancak kısmen net olarak tanımlanabilir.

 


Minimal Dekorasyonda Tasarım Temaları

/resimler/2018-8/30/1759066387957.jpg

 

 

 

Modernizm, Gotik, Rönesans ve Viktorya tarzı tasarım stilleri gibi diğer tasarım tarzlarının süslemelerinin bir reddi idi. Bu nedenle, farklı modern tasarımların çoğu, tasarım temaları modern tasarımla ilişkilendirildiği birkaç ortak bileşene sahiptir.

 


Düz Doğru Çizgiler

Minimal tasarım, ev boyunca ağır dokular, oymalar ve ahşap tonları kullanılan önceki tasarım stillerinin antitezidir. Bu nedenle, modern tasarımın çoğu, mobilyadan odaların şekline kadar, hiçbir detayı olmayan temiz, düz çizgiler içerir. Bu, eğrileri ve süpürme çizgilerini kullanan çağdaş tasarımdan biraz farklıdır; modern tasarımın hatları çok daha keskindir. Minimal tarzda bir ev dekorasyonunda, eşyalar ile en çok eşleşmiş parçalar şunlardır; düzeltilmiş kenarları olan büyük boyutlu karolar, zararı en aza indiren kumlanmış ahşap zeminler, kitaplıklar ve raflar.
Pencereler, kapılar ve duvarlar daha özgür şekilde inşa edilmiştir. Kalıplara çok fazla bağlı kalınmaz. Krom ve paslanmaz çelik, modern tasarımın büyük bir bölümünü oluşturur. Geleneksel metal detaylar, (dövme demir gibi), temiz, cilalı metaller de son derece şık şekilde kullanılabilmektedir.
Masa ayakları veya sandalyenin çerçevesinin açık kısımları gibi mobilyaların bir parçası olarak krom veya paslanmaz çeliğin görülmesi de, bu dekorasyon tarzının değişmez bir parçasıdır.. Krom musluklar, kapı kolları, dolap kolları, lambalar ve korkuluklar da yaygın olarak kullanılır. Cilalı kromun çok yüksek parlaklığı ve hafifçe mavi bir alt tonu vardır, bu da minimal tasarımın eski, daha "yaşanmış" stillerle hareket etme misyonuna iyi uyum sağlamasına yardımcı olmuştur.

 


Minimalizm

Minimalizm, modern tasarım, çağdaş modern tasarım ve çağdaş tasarımda ayrılmaz bir rol oynar. Minimalizmin temelleri, bir alanın tasarlanmasında ‘´daha az daha iyidir´´ yaklaşımını içerir. Bu, sütunlar, pervazlar, dolap süslemesi, aşırı renk kullanımı veya tekstil ürünlerinin aşırı kullanımı gibi gereksiz detayların bu tarzda yeri olmadığı anlamına gelir.
Minimalist tasarım, yedek olarak düşünülebilir, ancak, gerçekte eve neyin dahil edildiğinin kesinlikle gerekli olduğundan emin olmak için çok fazla planlamayı gerektirir. Minimalist evler, verimlilik açısından aerodinamik olmaları nedeniyle genellikle göründüğünden çok daha rahattırlar.

 


Dağınıklığa Yer Yok

Karmaşıklığın hiç olmaması, modern tasarımın minimalist yaklaşımına bağlanır. Dağınıklık, farklı insanlara birçok şey ifade etse de modern tasarımla ilgili olarak öncelikle aksesuarlara atıfta bulunur. Bu, vazolar, çömlekler, koleksiyonlar ya da atışlı yastıklar, kilimler veya battaniyelerin aşırı kullanımı anlamına gelmez. Kitap, elektronik ve detaylar da dahil olmak üzere gerekli her türlü eşya bir dolap içerisinde görünmez olarak tutulur ya da raflar ya da bankların ya da pencere koltuklarının altındaki gizli depolama ile ev içine yerleştirilir.

 


Koyu Renkler

Modern tarzlarda dekore edilmiş evlerin çoğunluğu, evin her yerinde nötr renkler ve siyah ve beyaz tonları kullanır. Koyu, çoğu zaman birincil renkler nötrleri parçalamak ve odak noktaları sağlamak için temel renk olarak kullanılır. Bu renkler çoğu zaman idareli olarak tanıtılır ve nadiren bir tamamlayıcı duvar rengi olarak kullanılır. Modern tasarımda cesur renklerin nasıl kullanıldığı örnekleri aşağıdakileri içerebilir:

 


Soyut duvar sanatı

Kırmızı deri kanepe veya turuncu plastik sandalye gibi cesur bir renkte tek bir mobilya parçası.

 

 

Birkaç cesur renkli yastıklar

Tek koyu renkli bir atma halı

Kısacası, evinizde minimal bir tarzı yaratmak aslında son derece kolaydır. Yapmanız gereken tek şey, evi gereksiz detaylara boğmaktan uzak durmak ve evdeki eşya sayısını mümkün olduğunca azaltmaktadır. Aynı zamanda, dekorasyon yaparken mutlaka düz çizgiler kullanmalı, karmaşık detaylarla evi boğmamalısınız. Böylece eviniz daha sade ve şık olacaktır. Minimal tarzın anahtarı sadeliktir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler