Mikrodalganızı Değiştirmeniz Gerek

Mikrodalganızı Değiştirmeniz Gerek

Mikrodalganızı Değiştirmeniz Gerek

Mikrodalganızı Değiştirmeniz Gerek

 

Mutfakta bulunan tüm aletler sonsuza dek kullanıma sahip değildir. Hepsinin bir kullanım süresi vardır ve mutlaka son kullanım zamanları da gelecektir. Birçok mutfak küçük ya da büyü ev aletinin kullanım süresi dokuz yıl kadar olmaktadır. Yıllar önce aldığınız bu ürünleri artık o zaman aldığınız fiyattan çok daha ucuza almanız da mümkün olacaktır. Peki mutfağınızdaki küçük ya da büyük ev aletlerinin artık değişmesi gerektiğini nasıl anlayabilirsiniz?

 

1. Pişirirken gürültü dolu sesler duyarsınız.

Son zamanlarda duymuş olduğunuz sesler asla normal değildir. Mikrodalganızın içine baka cak olursanız ve de tabağınızın mikrodalganızın duvarına vurduğunu ya da döner tablasının tabanının alt kısmına düştüğünü görürseniz, artık seslerin nereden geldiğini de anlarsınız. Tekerleğini ve tablayı tekrar temizleyerek tekrar çalıştırın. Plaka kısmı iyi ise bıçakları kaplayan havalandırmanın deliklerinde yiyecek kalmış olup olmadığına bakmalısınız. Varsa eğer mikrodalganızı temizlemelisiniz. Sonrasında ise mikrodalganız için bir deneme yapmalısınız. Bir bardak suyu mikrodalganıza koyun ve 10 saniye kadar kaynatın. Hala sesler duymaya devam ediyorsanız eğer mikrodalganızın yerine yenisini almanızın vakti gelmiş demektir. Daha fazla geciktirmeden yeni bir mikrodalga almanızın faydası olacaktır.

 

2. Yemeğinizçok uzun sürede ısınıyorsa.

Her mikrodalga farklı pişirme hızına ve gücüne sahip olsa da artık mikrodalganızın eski gidişatını devam ettirip ettirmediğini bilebilirsiniz. Artık mikrodalganızın ısı verme özellikleri azalmaya başladığında bunu mutlaka hemen fark edeceksinizdir. Bu mikrodalganızın radyasyonunu kontrol etmekle görevli olan magnetronda bir problem olduğunun göstergesidir. Mikrodalganızın ne derece iyi olup olmadığını kontrol etmek için bardak testini tekrarlamanız gerekecektir. Bu sefer iki dakika daha uzun tutmalısınız. Zil sesi çaldığında suyunuz artık sıcak ve buharlı bir çay için hazır halde olmalıdır. Eğer yeterli derecede kaynamış bir suya sahip değilseniz makineniz maalesef iyi durumda değildir.

3. Duman kokusu ya da ateş görüyorsanız

Dumanlar, kıvılcımlar veya ateşler, mikrodalga fırınınızı kullanmayı hemen bırakmanızı gerektiren işaretler arasında. Hemde derhal. Eğer ki ateş varsa kapısını açmadan önce mutlaka yangının tamamen boğulmasını bekleyin. Öncesinde de tabii ki mutlaka fişten çekin. Sonrasında da bir daha o makineyi sakın kullanmayın.

4. Birkaç saniye çalışıp sonrasında duruyorsa

Bu sizler için bir sorun olmayabilir. Fakat gerçek şudur ki, voltaj transformatörlerini de içermiş olan büyük olan bir sorun da içinde bulunmak üzere bu durum sayısız sorundan kaynaklanıyor olabilmektedir. Her seferinde 3 saniye geçtikçe 30 saniye ekle demek yerine yeni bir makine almanızda yarar olacaktır.

5. Kapısı artık tamamen kapanmıyorsa

Bir mikrodalga fırın için iyi izolasyon noktası yaratmak mikrodalgaları mümkün olduğunca küçük bir alana koymaktan geçmektedir. Dolayısıyla makinenizdeki kapının ve çerçevenizin herhangi bir yeri kırılmış ise de mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi konular ihmal edilmemesi gereken konulardır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler