Mikrodalga Fırın Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Mikrodalga Fırın Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Mikrodalga Fırın Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?
Haberi Sesli Oku

Yiyecek ve içeceklerin ısıtma işlevinde kullanılmasından yanı sıra buzluktan çıkan donmuş gıdaların da çözülmesinde mikrodalga fırınlar çokça tercih edilmektedir. Bu özelliklerinin yanı sıra mikrodalga fırınlar kek, poğaça vb. yiyeceklerin yapımında da kullanılmaktadır.

Mikrodalga fırınların işlev çokluğundan dolayı günlük hayatımızdaki yeri oldukça geniştir. Hal böyle olunca mikrodalga fırınların çabucak kirlenmesi, özellikle iç yüzeyleri ve döner tablalarının, beklenen bir sonuçtur. Bu kirlerin zorlu birer leke halini almaması için ise yapılacak en güzel yöntem kirler yer tutmadan, mikrodalga fırınları sık sık temizlemektir.

Mikrodalga fırınların temizliği için ağır kimyasallar içeren temizlik malzemelerini kullanmaya gerek yoktur. Mikrodalga fırınların iç yüzeyleri her kullanımdan sonra yumuşak bir bez ile silinirse bu temizlik yeterlik olacaktır. Eğer ki mikrodalga fırında yapılmış olan yiyecek buhar yaptıysa o halde mikrodalga fırının sadece iç kısmını kuru bir bezle silmek de yeterli olacaktır. Fakat mikrodalga fırının kullanımı sırasında iç tarafta yeteri kadar buharlaşma meydana gelmediyse bu durumda iç yüzeyi temizleyeceğiniz bezin nemli tutulması gerekebilir.

Limonla Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenir?

 Eğer mikrodalga fırının iç yüzeyi günü gününe temizlenmediyse bu takdirde yağlar ve kirler mikrodalga fırının iç yüzeyinde birikebilir. Lekeler ilk bakıldığında çıkarılması güç gibi gelebilir fakat pratik bir yöntem sayesinde gözünüzde büyüyen tüm bu kirlerden kurtulmanız mümkündür.  Mikrodalga fırınının iç yüzeyindeki tüm kirlerden kurtulmak için ısıya dayanıklı bir kabın içerisine yarıya kadar su doldurulur ve ardından ikiye bölünmüş halde olan bir tam parça limon sıkılır ve kabuklarıyla birlikte bu suyun içerisine atılır. Bu işlem yapıldıktan sonra kap mikrodalga fırının içerisine yerleştirilir ve mikrodalga fırın en yüksek güç derecesine ayarlanır. Kaptaki su kaynamaya başladıktan sonra kap mikrodalga fırının içerisinde 1 dakika daha bekletilir ve ardından mikrodalga fırın kapatılır. Mikrodalga fırının içerisinde duran kap dikkatli bir şekilde dışarıya alınır. Ardından fırının iç yüzeyince kaynayan sudan kaynaklanan buharın etkisiyle tüm kirlerin yumuşayıp akmaya başladığını göreceksiniz. Daha sonra temiz ve nemli bir bez yardımıyla bu akan lekeler kolayca temizlenir. Eğer ki hala geçmeyen lekeler varsa bu halde fırından çıkarttığınız kabın içerisine temizlik bezinizi batırın ve silme işlemini tekrarlayın. Kirlerin yok olduklarını göreceksiniz.

Temizlik İçin Diğer Alternatifler Nelerdir?

  Mikrodalga fırının içerisinde bulunan döner tabla da Arap Sabunu ya da bulaşık deterjanı ile elde ya da bulaşık makinesinde kolayca yıkanabilir. Fırının dış yüzeyinin temizliğinde ise hafif nemli halde olan bir bez kullanılabilir. Eğer dış yüzeyde de nemli bezle geçmeyen lekeler varsa bu halde krem temizleyicilerden yararlanılabilir. 


Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.