Mid Century Modern Dekarasyon Tarzı-

Mid Century Modern Dekarasyon Tarzı

Mid Century Modern Dekarasyon Tarzı-


Evinizi şık bir hale getirmenin temel yolu dekorasyondan geçer. Dekorasyonu şık olmayan bir ev, içi ne kadar lüks eşyalarla donatılsa da şık olmayacaktır. Evlerini şık bir hale getirmek birçok insan, çeşitli dekorasyon tarzlarına internet üzerinden ulaşarak, bunları uygulamaktadır. Bu tarzlardan biri de Mid Century Moden olarak adlandırılan dekorasyon tarzıdır.
Seçtiğiniz dekorasyon stilinde çizgileri bulanıklaştırma eğiliminiz varsa, geçmişten modern teknoloji ve vintage detaylar arasında parçalanıyorsanız, neden Mid Century modern tasarımıyla her iki dünyanın en iyilerini kucaklamıyorsunuz. Orta Yüzyıl tarzı, 1950´ler, 1960´lar ve 1970´lerdeki heyecanla malzeme ve tasarımda, dönemin en son teknolojisini kullandı ve 21. yüzyılda modern tasarımla şaşırtıcı benzerlikleri paylaşıyordu.

 


Bazı Vintage Öğeler karıştırın

/resimler/2018-8/30/1801465297426.jpg

 

 

 

Orta Yüzyıl tarzında bol organik renkler göreceksiniz ama diğer renkler sizi şaşırtabilir. Birincil nötr olarak altın kullanmak gibi sıra dışı bir şey seçebilirsiniz. Bu tarzda kullanılan diğer popüler renkler şunlardır: şampanya Pembesi, mid century mavi. Mid Century tarzı mobilyaların farkına varmanın ve aradığınızı bulmanın en hızlı yolu, o çağın ikonik tasarımcı isimleri ile tanışmaktır. Ünlü Mid Century tasarımcıları arasındaki isimler şunlardır: Charles ve Ray Eames-koca ve eş mimarlar ve modern mobilya tasarımcıları, George Nelson-endüstriyel tasarımcısı ve Amerikan Modernizminin kurucusu olarak görülüyor. Japon Amerikan sanatçı, peyzaj mimarı, aydınlatma ve mobilyatasarımcısı Isamu Noguchi. Eero Aarnio- Finale isimli tasarımcı, bugün hala "Bubble" sandalye gibi televizyon ve film setlerinde görülen ikonik mobilya tasarımlarıyla öne çıkıyor. Modern tasarım felsefesi, aynı zamanda Knoll ve Herman Miller gibi büyük üreticiler için sahnelerin arkasında çalışan tasarımcıların çalışmalarında açıkça görülebilen “formu takip edilmesi gereken fonksiyon” kavramına dayanmaktadır.

 


Modern Yüzyıl Orta Çağ Dekoru Karıştırma

Mid Century modern dekorunun çekiciliğinin bir parçası, modern minimalist tarzda dekorun temiz hatlarını yansıtan basit tasarımlardan, gerçekten zamansız hale gelen dekorlardan geliyor. Her iki tasarım stili de ‘´mobilya ve dekorda daha az daha iyidir´´ yaklaşımını izlemektedir; mobilya üzerindeki gereksiz parçaları ortadan kaldırmak ve ahşap gibi organik elemanları basit, doğal yüzeylerle vurgulamak, bu tarzın temel taşları arasında gelmektedir.

 


Aksesuarlarla başlayın

Duvarlarda ve mobilyalarda nötr renkler, aksesuarların ve vurgu parçalarının daha fazla öne çıkmasına izin verir. Aksesuarlar, modern unsurları modern bir odaya dahil etmek için iyi bir başlangıç ​​olacaktır.

 


Aydınlatmanın Önemi

Orta yüzyılın aydınlatması Mid Century modern tarzı bir son modele sahipti, yarım asır önce tasarlanan modern bir lambaya baktığınızı kolayca görebilirsiniz. Vintage aksesuarlar bunlar arasında gelmektedir. Bu tarz bir dekorasyona uygulanacak aksesuarlar arasında en başta, el üfleme sanatı cam, eski lambalar, geometrik duvar sanatı, sunburst veya yıldız patlaması saatler ve aynalar, parlak, renkli porselen lambalar veya vazolar, vintage

 

çömlek çeşitleri.

Orta Çağ Mobilyaları Çeşitleri


Vintage tarzı Modern oturma odasında yumurta sandalye ve Osmanlı saraylarını andıran figürleri içeren mobilyalar şık şekilde kullanılmaktadır. Birçok ikonik mobilya tasarımları, Mid Century´e imza atarak modern bir görünüm kazandırmak için çaba göstermektedir. Tek bir klasik sandalye, modern bir odadaki bir odak noktası olarak öne çıkabilir veya bir geçiş tasarımı için çok sayıda parça modern mobilyalarla harmanlanabilir.

İkonik Mid Century mobilya tasarımları şunları içerir:
Lale Sandalye - Eero Saarinen´den esinlenilmiştir.
Eero Saarinen´den esinlenen Rahim Başkanı
Balo Koltuğu - Eero Aarnio´dan esinlenilmiştir.
Bubble Chair - Eero Aarnio´dan esinlenilmiştir.
Yumurta Koltuğu-Arne Jacobsen´den esinlenilmiştir.
Isamu Noguchi Kahve Sehpası - Isamu Noguchi´den esinlenilmiştir.

Doğayla sadelik ve bütünleşme, Orta Yüzyıl mimarisinin ve tasarımının kalbinde yer alıyordu ve bunu açıkça bu mobilya parçalarında görebiliyorsunuz. Bu tasarım stilinin diğer önemli unsurları şunlardır:
Düz Yüzeyler: Düz yüzeyler çatılarda yaygın olarak görülür ve iç kısımlarda düz yatay çizgiler bulunur.
Geniş camlar: Sürgülü cam kapılar ve pencerelerin duvarları, doğal ışıklı ve açık alanların engelsiz manzaralarına sahiptir.
Evinizi Orta Yüzyıl Tarzı Döşemenin Daha Fazla Yolu
Evinizde daha fazla Orta Yüzyıl stili için aksesuarlar ve mobilyaları kullanmak yeterli gelmiyorsa, daha agresif iç tasarım değişiklikleri için gidin. Örneğin, duvarlara yıpranmış bir görüntü kazandırabilir ya da çok koyu renklere boyayabilirsiniz. Böylece, evinizin iç mimarisi de Mid Centruy Modern tarzına uygun bir hale gelmiş olur.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler