Memphis Dekarasyon İle Yenileyin-

Memphis Dekarasyon İle Yenileyin

Memphis Dekarasyon İle Yenileyin-


Dekorasyon, günümüzde bir evin şıklığını belirleyen en önemli etmenlerin başında gelir. Dekorasyon denildiğinde kafamıza oluşması gereken konsept, evdeki eşyaların, duvarların, ışıklandırmanın ve aksesuarların birbiriyle uyumudur. Günümüzde, özellikle yeni bir eve taşınmış ve o evde kalıcı olmayı düşünen birçok insan, evini güzel bir şekilde dekore ederek hem misafirlerine şık bir görünüm sunmak hem de kendisi rahat etmek istemektedir. Bu yüzden, dekorasyona önem veren ve dünyadan popüler dekorasyon stillerini ve bunların eve nasıl uyarlanacağını araştıran birçok kişi vardır. Sadece internet aracılığıyla bile, birçok farklı dekorasyon stili hakkında bilgi sahibi olabilir ve bunları evinizde uygulayabilirsiniz.

Yıllar içinde, dünyanın pek çok bölgesinde farklı dekorasyon tarzları gelişmiştir. Bun dekorasyon tarzları arasında, 1980´lerde popüler olanlarından birisi de Memphis tarzı dekorasyondur. İtalya´nın Milano kentinde ortaya çıkan Memphis Grubu isimli dekorasyon ve mimari grubunun başlattığı tarz, 80´lerde ve 90´ların kısmen başında popüler olduysa da, yıllar içinde ortadan kayboldu ve etkisizi azaldı. Fakat, dekorasyon dünyası da aynı moda dünyası gibi yıllar içinde değişik trendlerin moda olduğu daha sonra demode olduğu bir alandır. 2018 yılı da, memphis tarzı dekorasyonun yeniden canlandığı yıl olarak karşımıza çıkıt. İşte, evinizde 80´li yılların ruhunu yeniden diriltecek memphis dekorasyonunu uygulamak için yapmanız gerekenler.

 

/resimler/2018-8/30/1806362959288.jpg

 

 


Renkleri Kullanmaktan Korkmayın

Memphis tarzının en çok öne çıkan yönü, renkli tasarımlardır. 1980´li yıllar, moda dünyasında da renklerin öne çıktığı bir yıldı kıyafetlerde canlı renkleri bir arada kullanmak büyük bir trend haline gelmişti. Bu durum doğal olarak dekorasyona da yansıdı. Bu yıllarda ortaya çıkmış bir dekorasyon akımı olan Memphis tarzı da, renkleri iç mekan tasarımlarında cesurca kullandı. Memphis tarzını yansıtarak dekore etmek istediğiniz bir evin ilk sıradaki olmazsa olmazı renklerdir. Duvarlarınızı, genel olarak evlerde alışık olunmayan renklere rahatça boyayabilirsiniz. Bu renkler arasında akla ilk gelenler arasında turuncu ve yeşil vardır. Geleneksel ev dekorasyonunda ev genelde mavi tonlarına ya da beyaz tonlarına boyansa da, memphis tarzında dekore ettiğiniz bir evde daha cesur davranmalısınız.

 


Asimetri Öne Çıkıyor

Bu tarz dekorasyonda en çok öne çıkan öğelerden birisi de asimetridir. Asimetrik öğeler, klasik tarzdaki dekorasyonlarda çok fazla kullanılmaz. Fakat memphis dekorasyon tarzının en çok rastlanan öğeleri arasında asimetrik eşyalar gelir. Salonlarda kullanacağınız koltukların veya kanepelerin, mutfakta yer alacak yemek sandalyelerinin veya dolapların, muhteşem bir simetri ile dizilmiş olması gerekmez. Asimetrinin ve zıtlığın şıklığını fark ettirebilmek, bu tarzda bir ev döşemenin en önemli parçasıdır. Birbiriyle zıt olarak bilinen renkleri bir arada kullanıp farklı bir odak noktası yaratmanız da son derece kolaydır. Kısacası, Memphis tarzı dekorasyon, cesur seçimler yapmaya hazır olan ev sahipleri için en uygun dekorasyon tarzı olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler