Masa Örtüsü Seçimi Nasıl Yapılmalıdır.

Sofraların en büyük öğesi masa örtüsü seçimleri

Masa Örtüsü Seçimi Nasıl Yapılmalıdır.

                Güzel bir şekilde dekore edilmiş şık bir sofranın en önemli parçalarından biri masa örtüsüdür. Masa örtüsü masada en çok yer işgal eden sofra bileşeni olduğu için seçimi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü masanın şık mı sıradan mı görüneceğini ilk etapta masa örtüsü belirleyecektir. En güzel yemekleri yaptınız, en şık yemek takımlarınızı çıkardınız ve şık bir sofra hazırladınız. İşte masa örtünüz de tüm bu hazırlıklarla uyumlu ve onların şıklığını bozmayacak şekilde olmalıdır.

                Peki masa örtümüzü nasıl seçmeliyiz? Hangi renkleri kullanmalıyız? Hangi desenlerde ve hangi uzunlukta bir örtü seçmeliyiz?

                İşte sizler için derlediğimiz birkaç önemli püf noktası.

Masa örtüsü seçimi

1)      İlk olarak dikkat etmeniz gereken şey masa örtüsüyle yemek takımı renklerinin uyumlu olmasıdır.

2)      Misafirlerinizin ağırlığına göre de örtü rengini seçebilirsiniz. Örneğin resmi ve daha ciddi misafirler için koyu renk seçimi daha uygun olacaktır.

 

3)      Mevsimler de örtü seçiminde dikkate alınabilecek başka bir faktördür. Yaz mevsiminde çiçekli ve daha renkli örtüler daha doğru seçim olacaktır. Kış mevsiminde daha ziyade koyu renkler olan siyah ve mor gibi renkler tercih edilebilir.

/resimler/2017-5/15/0852063805707.jpg

 

4)      Sofrayı hangi öğün için hazırlıyorsanız o öğün için bir örtü tercih etmelisiniz.

5)      Öğle yemekleri için canlı renklere sahip bir örtü seçimi, akşam yemeği içinse ipekli kumaştan bir örtü seçimi yapılabilir. Sabah kahvaltısı için ise en doğru tercih beyazdır.

6)      Ahşap masalarda örtü zorunlu değildir. Örtü kullanmayabilirsiniz.

7)      Yemek takımları ve örtü arasında zıtlık oluşturabilirsiniz. Örneğin yemek takımlarınız desenli ve çok renkliyse örtünüz sade olmalıdır. Ya da tam tersi, eğer yemek takımlarınız sadeyse örtünüz desenli ve renkli bir örtü olarak tercih edilmelidir.

8)      Masa örtünüzün kumaşını da öğüne göre belirlemelisiniz. Akşam yemekleri için şifon ya da ipekli kumaşlar şık bir tercih olurken, öğle ya da sabah için pamuklu ya da polyester kumaşları seçebilirsiniz.

9)      Masa örtünüzün boyu masa kenarlarından 10-20 cm aşağı inecek şekilde seçilmelidir. Bu mesafe 30 cm´i geçmemelidir. Aksi takdirde misafirler sorun yaşayacaktır.

10)   Masanızın genel görüntüsüyle uyumlu masa örtünüz göz kamaştırıcı olacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler