MAKARON NASIL YAPILIR?

MAKARON NASIL YAPILIR?

MAKARON NASIL YAPILIR?

 MALZEMELER

75 gram toz badem

3 yumurtanın akı (yumurta günlük olmasın)

3 yemek kaşığı toz şeker

150 gr pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)

Kakaolu yapacaksanız 10 gram şekersiz kakao

2-3 damla jel gıda boyası (istenen renklerde)

1 tutam tuz.

Ganaj kreması için:

100 gram krema

50 şer gr sütlü çikolata ve beyaz çikolata

Makaron yapmak için öncelikle krema yapılır. Bunun için de sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynadığında ikiye bölünür. Çikolatalar içine ayrı ayrı ilave edilir. Bu karışımları eriyene dek kısık ateşte karıştırın. Bu esnada sıvı halde olan krema siz makaronları yapana dek buzdolabında katılaşacaktır.

Makaron için, yumurtaların akları biraz tuz ile birlikte cam kâsedeen düşük devirde çırpılır. Köpüklenme olmaya başlayınca toz şeker beş ayrı seferde azar azar ilave edilir. Daha sonra yüksek devirde karışım traş köpüğü kıvamına gelene dek karıştırılır. Bu kısımda gıda boyaları ile renklendirme yapmanız mümkündür. Ayrıca malzemenin yarısını ayırıp diğer yarısına da boyayı katabilirsiniz.Gıda boyasını kullandığınız merengeise kakao karıştırmayın.

Bademlerinizi ve pudra şekerini robottan güzelce geçirin. Bu karışımın yarısını merenge ilave edin. Diğer yarısını ise kakao ile karıştırın. Daha sonra aynı şekilde merenge ekleyin. Bu şekilde renkli makaronlar olacaktır.

Robotta hazırladığınız pudra şekerini merenge ilave edin. Alttan üst kısımlara doğru ezilmeden karıştırın. Daha sonra ise kakao eklenmiş olan diğer pudra şekeri merenge ekleyin ve de aynı şekilde onu da karıştırın.

Sıkma poşetine doldurduğunuz makaron karışımınızı yağı kâğıt serili bir tepsiye 3 santimetre aralıklarla 1 lira büyüklüğünde sıkın ve 30 dakika kurumasını bekleyin. Sonrasında ise önceden ısıtmış olduğunuz 160 derece fırınınızda 15 dakika pişirin. Soğuduğunda yerlerinden kaldırın ve eşleştirin. Krema karışımını aralara sürün. 1 gün dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Makaronunuz hazır. Afiyet olsun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler