Maden Suyu Gerçekten Zayıflatır mı?--

Maden Suyu Gerçekten Zayıflatır mı?

Maden Suyu Gerçekten Zayıflatır mı?--

 

Maden suyunun doğal bir madde olması ve hazımsızlığa iyi gelen önemli içecek olması, insanların akıllarında maden suyu ile zayıflamanın mümkün olabileceği düşüncesini getirmektedir. Bu konu için tek başına maden suyunun zayıflatmaya yönelik etkisinin çok fazla olmadığını söylesekte, insanların beslendikleri gıdalara dikkat etmesi ve bununla birlikte spor yapmasına ek olarak tüketilen maden suyu belli bir ölçüde zayıflamaya yardımcı olunmasını sağlayacaktır. Midesinde problem bulunmayan insanların günlük en fazla iki şişeye kadar maden suyu tüketilmesi önerilir. Bununla birlikte maden suyunun zayıflattığına dair ülkemizde halk arasında büyük bir inanış vardır. Maden suyu ve benzeri diğer faydalı içecekler yalnız başına çok etki etemeseler bile onarla birlikte hazırlanan zayıflama kürlerinin etkisi, madem suyunu tek tüketmekten çok daha fazla derecede etkilidir. Yani bu doğrultuda tek başına maden suyu içerek kilo vermek çok doğru olmasa da bunun yanında sıkı bir diyet programı ile kilo vermek çok daha mümkün bir olaydır.


Maden Suyu Nasıl Zayıflatır?

Kilo vermek için yoğun şekilde uğraş veren ve sürekli fikir arayışı içinde olanların medet umduğu içeceklerden belki de en önemlisi maden suyudur. Bu içeceğin doğal asitli yapısının olması, insanlar tarafından maden suyunun yağları erittiği düşüncesinin oluşmasına sebep olmaktadır. Bol su tüketimi ile birlikte her gün belli bir miktarı aşmayacak şekilde maden suyu içmek zayıflamaya elbette olumlu yönde etki edecektir. Maden suyu Sindirime de yardımcı bir içecek olarak ön plana çıkarken, günlük öğünlerin sonrasında içilmesi, içen kişinin rahat etmesini sağlar. Maden suyu besinlerinde daha kolay sindirim sağlar ve böylelikle de kilo kaybı sağlanmasını daha kolay hale getirmektedir.

/resimler/2018-6/12/1538480363244.jpg


Meyveli Maden Sularının Zayıflamaya Etkisi Var Mıdır?

Doğal ve sade maden suyu tadının biraz sert bir yapıda olması sebebiyle birçok kişinin maden suyunda tercihi meyveli aromalu maden suları olmaktadır. Ancak doğal ve katkısız olarak üretilen faydalı maden suyuna oranla meyve aroması, yapay şekerler gibi yapay katkı maddeleri ile hazırlanmış olan meyveli maden sularının son derece sağlıksız oldukları bilinmektedir, yani sağlıklı olduklarını söylemek neredeyse imkansızdır. Bu içeceklerin şeker oranının son derece yüksek olması aynı zamanda da meyveli maden sularının bununla birlikte kalorisi yüksek bir içecek olmasına sebebiyet vermektedir. Bu açıdan bakarsak meyveli maden suyunun zayıflamaya yardımcı olmadığını görürüz. Aksine kilo aldıran bu ürünün zayıflatıcı olduğunu söylemek oldukça zordur. Doğal ve sade maden suyunu çok fazla tercih etmeyerek tadından ve aromasından dolayı meyveli maden suyunu tüketen insanlar, meyveli sodalarını kendileri de çok kolay şekilde yapabilirler. Nasıl yapılacağı sorusuna gelirsek bir şişe maden suyunun içine birkaç damla limon suyu sıkarak, maden suyunun sert tadını yumuşatarak ve içimi daha lezzetli bir maden suyu elde ederek rahatlıkla tüketebilirsiniz.

 


Maden Suyu İle Haftada Toplam Kaç Kilo Verilir?

 

Maden suyunu tüketirken, kilo vermek için yapılacak diyetin ana maddesi olarak olarak değil, ancak zayıflamak için destek veren bir içecek olarak görüp o şekilde tükettiğinizde zayıflamaya katkı sağlaması çok daha büyük bir ihtimal olaran gözüküyor. Her ne kadar doğal ve sade olan maden suları yararlı olsa da, tavsiye edilen günlük ölçünün abartılmasıyla birlikte bazı sağlık sorunlarının da beraberinde geldiğini söyleyebiliriz. Özellikle de hassas mide yapısına sahip insanlar için çok fazla maden suyu tüketmek kesinlikle önerilen birşey değildir.

Maden suyu yardımı ile kilo vermeyi aklına koymuş insanların, maden suyu tüketirken, rutin olarak günlük bazı beslenme kurallarına ve yanında spor yapmaya da büyük özen göstermeleri şarttır. Çok sıkı bir diyet olarak değil de, kendilerinde fazlalık gördükleri birkaç kiloyu vermek isteyen insanlar, her gün bol su içerken ara sıra da maden suyu da içerek, haftada birkaç kilonun vücutlarından gitmesini sağlayabilirler.

/resimler/2018-6/12/1540118020928.jpg


Maden Suyunun İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?

 

Doğal maden suyu vitamin ve mineral içermesi bakımından oldukça zengin ve aynı zamanda doğal bir içecek olmasından dolayı da yalnızca yetişkinler için değilş çocuklar içinde oldukça faydalıdır bir içecektir. Özellikle de insanlarda kemik gelişimine kat
kı sağlayan bir içecek olması sayesinde, hamile bayanların günlük ortalama 2 şişe maden suyu tüketmesinin bazı hekimler tarafından önerilmesine sebep olmaktadır. Faydalarıyla öne çıkan ve insanlarda sindirim sisteminin sağlığını koruması için de yardımcı bir içecek olan doğal maden suyu, halihazırda kullandığınız bir diyet listesine yardımcı ürün olarak içildiğinde zayıflamayı destekleyici özelliği bulunan son derece önemli bir içecektir. Cilt açısından da önerilen maden suyu, parlak ve sağlıklı bir cilt yapısı için son derece önemli bir etkiye sahiptir. Ayrıca kilo vermeye bağlı olarak gelişen vücttaki cilt sarkıklıklarının engellenebilmesi için de maden suyu fayda sağlamaktadır.

 




Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler