Limonun Kullanım Alanları Ve Faydaları

Limonun Faydaları

Limonun Kullanım Alanları Ve Faydaları

Güçlü bir C vitamini kaynağı olan ve insan vücudundaki rahatsızlıkları kısa sürede iyileştirme etkisi olan limon, vücudu temizlemek, arındırmak için kullanılan eşsiz bir besin maddesidir. Özellikle üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılmasının yanı sıra cilt maskesi, el bakımı olarak da kullanabilirsiniz.

Limon İle Hazırlanan Ev Yapımı İlaç Tarifleri

İçtiğiniz suya kadar limonu her alanda tüketebilirsiniz. Bazı sağlık sorunlarını tedavi etmek için de evinizde limondan doğal ilaçlar elde edebilirsiniz.

Hipertansiyon İçin Limon

Hipertansiyon, günümüzde yanlış ve düzensiz beslenme sebebiyle herkesin başına gelebilecek bir sağlık sorunudur. Bir bardak suyun içerisine yarım limonun suyunu sıkıp tüketerek kan basıncınızı normal değerler içinde tutmayı başarabilirsiniz. İsterseniz meyve suyunun içerisine de limon ilave edebilirsiniz.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları İçin Limon

Limon yüksek oranda C vitamini içeriğine sahip olduğu için özellikle boğaz ağrısında, nezle ve grip gibi sağlık sorunlarında daha fazla tüketilir. Aynı zamanda antibakteriyel özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Rahat Bir Uyku İçin Limon

 

/resimler/2017-12/13/1248428769457.jpg

 

Kolay bir şekilde zorlanmadan uykuya dalmak ve rahat bir uyku süreci geçirmek herkesin sahip olmak istediği bir durumdur. Tek yapmanız gereken üç dilim limonu bir bardak suyun içerisine koymak. 5-10 dakika sonra limonun içeriğinde yer alan vitaminler suya geçecek ve suyu içtiğiniz zaman daha çok rahatlayacaksınız. Eğer isterseniz limon çiçeği çayı da yapabilirsiniz. Kaynayan suyun içerisine birkaç adet limon çiçeği koyun ve demleninceye kadar bekleyin. Limon çiçeğinin rahatlatıcı ve gevşetici özelliği daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Kilo Vermek İçin Limon

 Her gün bir sürahi suyun içerisine 4-5 dilim limon koyup, gün içerisinde bitirmeye çalışın. Eğer isterseniz limonlu smoothie içecekleri de hazırlayabilirsiniz. Bunun için az yağlı yoğurdun içerisine, bir dilim ananası ve limon suyunu ilave edin. Blenderde küçük parçalar haline gelinceye kadar karıştırın. Bu içeceği her gün taze bir şekilde hazırlayıp, tüketebilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıracağı için formda kalmanıza yardımcı olacaktır.

Sindirim Sorunlarını Azaltmak İçin Limon

Bazen çok fazla beslenmeden dolayı sindirim sorunu yaşanabilir. Bu sorunu yok etmek için öğlen ve akşam yemeklerden önce, limon çiçeği ile çay hazırlayabilirsiniz.

Öksürük İçin Limon

Hasta olduğunuz zaman öksürüğünüzün azalması için limon tüketebilirsiniz. Bunun için ilk olarak bir kaşık balı benmari usulü ısıtın. Yarım fincan ılık suyun içerisine ısıttığınız balı ve bir limon suyunu ilave edin. Yavaş yavaş için, yalnız çok sıcak olmamasına dikkat edin. Farklı bir tarif uygulamak isterseniz, iki diş sarımsağı ortadan ikiye kesin ve limon suyunda birkaç saat bekletin. Karışımın tadı biraz acı gelebilir fakat öksürüğün geçmesi için birkaç kaşık yemeniz gerekir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler