Limon Zayıflatır Mı?--

Limon Zayıflatır Mı?

Limon Zayıflatır Mı?--


Günümüzde hemen hemen tüm diyet tavsiyelerinde limonun zayıflamaya ciddi anlamda yardım ettiği hakkında bilgiler yer almaktadır. Peki bu bilginin doğruluğu var mıdır yani gerçekten limon

/resimler/2018-6/19/1226524184145.jpg

zayıflamaya yardımcı olmakta mıdır?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, limonun zayıflamaya yardımcı olmakta gerçekten etkisi büyüktür. Fakat sanıldığının aksine mucize bir yöntem değildir. Yani kilo vermek isteyen insanlar yalnızca limon suyu içerek istedikleri kiloya ulaşamamaktadır. Bunun yanı sıra aşırı dozda limon tüketimi, mide sorunlarına da neden olabileceğini unutmamak gerekiyor.
Diyetlerde limon ve limon suyunun sık sık kullanılmasının asıl amacı ise, vücut için oldukça gerekli olan C vitaminini bol miktarda içerisinde bulundurması ve yine vücut içerisinde bulunan fazla su ile birlikte toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlamaktadır.


Limon Suyu ve Zayıflama

Neredeyse çevremizdeki her türlü etkenden etkilenip vücudumuza girmeyi başaran toksinler, bir süre sonra insan metabolizmasını olumsuz yönde etkilemeye başlamaktadır. Bu durum ise kalori yakımının yavaşlamasına neden olduğundan kilo verme sürecini ciddi anlamda uzatmaktadır.
Limon içerisinde bolca C vitamini bulundurmasının yanı sıra idrar söktürücü özelliği ile de kilo vermede büyük bir etkiye sahiptir.


Limon Suyuyla Diyet

Daha önce de belirttiğimiz gibi sadece limon suyu içerek zayıflamak mümkün değildir. Kilo vermek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta alınan kalori miktarının gün içerisinde yakılan kalori miktarından az olmasıdır.

 


Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mide sorunları ile karşılaşmamak için fazla miktarda limon vücuda alınmamalıdır.
Limon suyu içerken bir bardağın yarısını mutlaka su ile karıştırmalısınız.
Hazır olarak satılan limon sularından tüketmemeye özen gösteriniz.


Anahtar Kelimeler:

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler