LCD Monitör ve Televizyon Nasıl Temizlenir?

Bu yazımız tam size göre!

LCD Monitör ve Televizyon Nasıl Temizlenir?

LCD monitör, diğer monitör çeşitlerinden daha hızlı tozlanır ve siz tozu fark etmeden ekran görüntüsünde bulanıklaşma ve bozulma oluşmaya başlar.

LCD monitörlerin üst tabakası cam olmadığından, temizlerken çok dikkatli olunmalıdır, aksi halde çizilebilir. LCD monitörlerinizi doğru bir şekilde temizlemek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre!

/resimler/2018-3/2/1431022763737.jpg

LCD Monitör Temizliği

Öncelikle belirtmeliyiz ki, LCD monitör temizliği monitör kapalı haldeyken yapılmalıdır, açıkken değil.

  • LCD monitörünüzü amonyak türündeki yakıcılığı olan maddeler ile temizlememelisiniz; monitörünüz televizyon ekranı olsa da laptop ekranı olsa da aynı şey geçerli. Yani, evinizdeki temizleme ürünlerini LCD monitör temizliğinde kullanmamalısınız.

 

  • Mikro fiber bez, monitör temizliği için en kullanışlı olan bez çeşididir; ama eğer evinizde mikro fiber bez yoksa, yumuşak ve pamuklu bir bezi de temizlerken kullanabilirsiniz. Eğer ikisi de evinizde yoksa ve işiniz acilse, eski gözlük temizleyicisi küçük bezlerden kullanabilirsiniz. Üstelik bu bezler monitörünüzü mikro fiber ve pamuklu bezlerden daha iyi temizlemenizi sağlar.

 

  • Ekranınızı temizledikten sonra yeniden tozlanmasını geciktirmek istiyorsanız, bunun için de bir yöntemimiz var. Temizlik esnasında anti statik içeren temizlik sıvısı kullanırsanız, tozlanmayı engelleyemeseniz de en azından geciktirmiş olursunuz. Bu sıvılar monitör üzerinde kıl ya da tüy bırakmadığından, verimli bir temizlik de yapmış olursunuz.

 

Doğru temizleme şekilleri

 

  • Temizlik sırasında temizleme suyu kullanırsanız, sıvıyı direkt olarak monitörün üzerine uygulamaktan kaçının. Bunun yerine kullandığınız beze sıvıdan dökün ve temizleme işlemini bu bez yardımı ile gerçekleştirin.
  • Bezle temizlik yaparken, bezi ekrana sert bir şekilde bastırmaktan kaçının; ekranı dairesel hareketler uygulayarak nazik bir biçimde silin.
  • Temizleme işleminin ardından ekranda nem ya da ıslaklık olup olmadığına bakın. Ekranda nem kalması monitörünüz için sakıncalıdır.
  • Monitörlerinizi temizlerken kullandığınız bezleri deterjanla değil temiz suyla yıkayın.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler