Lale ve Nergis Nasıl Yetiştirilir?

Lale ve Nergis Nasıl Yetiştirilir?

Lale ve Nergis Nasıl Yetiştirilir?


Hem evlerde hem de bahçelerde en sık yetiştirdiğimiz çiçekler olan Lale ve Nergis nasıl yetiştirilmelidir ve bakımı nasıl yapılmalıdır? Gelin hep birlikte bakalım…

 


Lale

/resimler/2018-6/28/1329060309062.jpg

 

 

 

Lale yetiştirmek istiyorsanız 10 santim çapında küçük saksılar almanız gereklidir. Bu saksıların içerisine lale için koyacağınız toprağı hazırlamalısınız. 10 birim toprak koyacağınızı düşünürsek bunun 5 birimi kumlu- killi toprak, 2 birimi kum karıştırılmış toprak, 3 birimi ise çürümüş gübreden oluşmalıdır. Lale soğanlarını hazırlamış olduğunuz bu saksılar içerisine uçları toprak dışında kalacak şekilde dikmelisiniz ve ardından 9 derece sıcaklığı geçmeyen bir ortamda bırakmalısınız. Soğanlar yaklaşık olarak ocak ayına kadar sürerler. Ardından 15 derece sıcaklığı aşmayan ve karanlık odalarda saklamanız önerilir.
Laleler ışığı çok sevmezler. Kuvvetli ışık alan yerlerde kolayca solabilirler. Eğer ki lalenizin çiçekleri solmuşsa çiçekleri dibinden kesmelisiniz. Soğanlarını bahçe gibi serin yerlerde saklayabilirsiniz.

 


Nergis

/resimler/2018-6/28/1329246246904.jpg

 

 

 

Soğanlı bir diğer bitki ise nergistir. Ancak nergislere evde bakmak istiyorsanız 15 santim çapında saksılara ihtiyacınız vardır. Toprağı karıştırılırken lale de olduğu gibi 5 birim kumlu- killi toprak, 3 birim gübre ve 2 birim kum karıştırılmış toprak kullanılır. Bir saksıya yaklaşık olarak 5 tane soğan gömülür. Soğanlar filiz vermeye başladıklarında koparılmalı ve bolca su verilmelidir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler