Kuş Sahiplenirken Dikkat Edilecekler

Evde kuş bakımı hakkında bilgiler.

Kuş Sahiplenirken Dikkat Edilecekler
Haberi Sesli Oku

Evinizin sakinlerine bir yenisini eklemek ve bu tercihinizi kuştan yana kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken birçok konu var. İşte bunlardan bazıları:

Geniş Kafesleri Tercih Edin
Her ne kadar evde serbest bırakmayı düşünüyorsanız da mutlaka gireceği bir kafesi olmalı. Bu yüzden ne kadar büyük kafes tercih ederseniz kuşunuz için o kadar iyi olacaktır. Kafesin büyüklüğğünün yanında yapıldığı malzeme de önemli. Malzeme kuşun gagalaması gibi durumlarda kolay zarar görmeyecek derecede sağlam ve kuşa zararı dokunmayacak kadar kaliteli materyalden yapılmış olmalı. Kafesin bölemeleri, kuşun kafasının geçemeyeceği küçüklükte olmalıdır ki kaçma riski oradan kalksın.

Kuşun Sağlığı İçin Temizlik Şart
Kuşunuz her daim temiz bir ortamı hakeder. Bunun için kafesin temizliğine özen göstermelisiniz. Özellikle kafes altlığını gerek gördükçe temizlemelisiniz. Aksi takdirde mikrop oluşumu kuşunuza zarar verecektir. Bunun önüne geçmek sizin elinizde. Ayrıca su kabını yosunlanma tehlikesine karşı her gün temizlemelisiniz.

/resimler/2017-5/29/1354260275240.jpg

 

Oyuncakları İhmal Etmeyin
Aslına kuşlar sandığımızdan zeki hhayvanlardır. Bu yüzden oyuncağa gerek yok demeyin. Beyin gelişimini destekleycek birkaç oyuncak kuşunuz için idal olacaktır.

Kafes Örtüleri
Keyfinize göre ötüp keyfinize göre susacak bir kuş arıyorsanız asla kuş edinmemelisiniz. Kuşun susması için de zamanlı zamansız kafes örtüsü kullanmamalısınız. Kafes örtüleri sadece kuşların sağlıklı bit uyku geçirmeleri için kullanılır. Bunu yaparken temiz havadan olabildiğince faydalanmasını da sağlamalısınız. Açık havaya çıkardığınızda kafesi gölge bir yere koyarsanız, kuşunuz maksimum verrimle temiz havadan yararlanmış olacaktır.

Sosyal Kuşlara Dikkat
Sürekli kafeste pineklemekten hoşlanmayan kuşlar, evde serbestçe dolaşmak isteyecektir. Eğer böyle bir kuş edinirseniz bu ortamı ona sağlayabileceğinizden emin olmalısınız. Ona evin içinde doyasıya uçması için fırsat vermelisiniz. Fakat elbette kuşlar çok hassas canlılar olduğu için dikkat etmeniz gereken çok öenmli noktalar var. Öncelikle kuşunuz kafesin dışındayken tüm camların kapalı olduğundan emin olun. Akşam olduğunda kafesin dışındaysa asla ışığı kapatmayın. Aksi taktirde karanlıkta görme yetileri çok çok düştüğü için kendine zarar verebilecek durumlara sokabilir. Ayrıca kuşunuz dışardayken ocağı açmamalısınız. Yada açıksa bile gözünüz sürekli kuşta olmalı. Ateş onun için tehlikeli durumlara sebebiyet verebilir. Genel olarak kuşunuz kafesin dışındayken gözünüz üstünde olmalı. Çünkü ani bir sesten bile irkilip kendini nereye attığını bilemeyebilir.

 

/resimler/2017-5/29/1355512620676.jpg

 

Kuşunuzun Sağlık Kontrolünü Yaptırın
Kuşunuzun kafesinin nemli olup olmadığına dikkat etmezseniz, temizliğini düzenli yapmazsanız ayaklarında mantara sebep olur. Kuşunuz ayakları ile yüzünü kaşıdığı için mikrobu tüm yüzüne gagasına, gözlerine bulaştırabilir. Bu yüzden kuşunuzu düzenli olarak kontrol etmeli veya muayene ettrimelisiniz. Gözlerine, gagsına sürekli bakmalısınız.

Onun da Bir Canlı olduğunu Unutmayın
Kuşunuzu her ne kadar keyfiniz için almış da olsanız onlar bir oyuncak veya süs eşyası değiller. Onlarında yaşam hakları olduğunu, temizliği, özeni ve yerinde mameleyi hakettiğini unutmamalısınız. Tüm bunları göz önüne aldığınızda bakımı kolay ve keyifli gelecektir.


Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.