Kuru saçlar için evde uygulayabileceğiniz çözümler

Kuru saçlar için bakım önerileri

Kuru saçlar için evde uygulayabileceğiniz çözümler

Kuru saçların şekillendirilmesinin zor olduğu gibi kırılgan olması göstermiş olduğu olumsuz özelliklerden sadece bir kaçıdır.  Güneşe maruz kalma, ısıyla şekillendirme, nem, sigara içme ve daha fazlası, zarar görmüş ve kuru saçlara katkıda bulunabilir.

Saçlarımızın kuruluğunu azaltmak için basit yöntemler vardır.

1 Değişiklik yapın

Saçlarınız çok kuruysa ve şekillendirmesi çok zor bir hal almışsa kuaförünüze başvurabilirsiniz. Bölünmüş saç uçları ve kırılmış saç uçları saçlarınızı şekillendirmeyi zorlaştırabilir ve kaba bir görünüme sahip olabilir. Saçlarınızın uçlarını kesmek ve kırıkları aldırmak yeniden şekil vermenize imkân sağlayabilir. Saçlarınızı alışmış olduğunuz tarzın aksi yönünde taramak farklı bir deneyim kazandırabilir. Erkekler için saç kesim olanağı biraz daha ılımlı görünse de kadınlar için aynı durum söz konusu olmayabilir.

2 Vitamin alın

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller kadar saçlarımızda bu vitaminlere ihtiyaç duyar. Bazı vitaminler saçların uzamasına ve güçlenmesine direk etki yapabiliyor. Bunlar A vitamini C vitamini D vitamini  (Bitoin) bazı durumlarda ise H vitaminidir. Saçların daha sağlıklı görünmesi için bu vitaminleri mutlaka alın.

3 Yemeklerinizde mutlaka Omega-3 ve antioksidanlar ekleyin

Omega-3 saçlarınızın daha parlak görünmesini ve güçlü olmasını sağlar. Deniz ürünlerinden elde edeceğimiz Omega-3 yağını Somon, İstiridyeler, orkinos ve sardalyelerden elde edebiliriz. Bunların hepsi Omega-3 bakımından zengin besinlerdir. Omega-3 saçlarınızın daha parlak ve güçlü görünmesini sağlar. Antioksidan açısından zengin besinler ise Ceviz, Fasulye, yaban mersini, brokoli ve domatestir.

4 Saçlarınızı her gün yıkamayın

Şampuan saçlarımızı temizlediği gibi saçlarımızda doğal yollardan elde ettiğimiz bazı yağları yok eder.  Şampuanlar çok kullanıldığında saçlarımızdaki sebum oranı azalır. Sebum saçlarımızın bakımını kolaylaştıran ve saçlarımızın parlak görünmesini sağlayan doğal bir yağdır. Çok fazla sebum ise yağlanmış bir saça sebep olur. Saçlarınızı iki günde bir yıkayabilir ve böylelikle doğal sebumu koruyabilirsiniz.

5 Isı kontrolünü sağlayın

Saçlarımızı kıvırmak, düzleştirmek ve hacim kazandırmak için başvurduğumuz bir çok ekipman vardır ve bunlar artık vazgeçilmez bir alışkanlığımız haline gelmiştir. Kullandığımız ekipmanların ısı ayarı yüksek olduğu takdirde bu saçlarımızın zarar görmesine, yıpranmasına ve kurumasına sebep olabilir. Saçlarınızı fön makinası ile kurulayacaksanız saçlarınıza fazla yaklaştırmadan belirli bir mesafeden kullanabilirsiniz.

6. Hindistan cevizi yağını deneyin

Hindistan cevizi yağı doğal bir yumuşatıcıdır. Bu, ısıdan veya güneşten zarar görmüş saç tellerindeki boşlukları doldurduğu anlamına gelir. Hindistan cevizi yağı saçınızı tel tel düzleştirerek saçınızın genel görünümünü iyileştirir. Saçınıza haftada bir kez ısıtılmış hindistancevizi yağı ile derinlemesine bakım uygulayabilirsiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler