Küf Kokusunu ve Küf Lekesini Çıkartmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Küf Kokusunu ve Küf Lekesini Çıkartmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Küf Kokusunu ve Küf Lekesini Çıkartmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Küf Kokusunu ve Küf Lekesini Çıkartmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Küf derinin üzerinde oluşmuşsa o halde yumuşak yapılı bir bez ve evde kullandığınız ağız kokusunu giderici bir ağız suyu yardımıyla bu bölgeyi temizleyiniz.

Eğer küf lekesinin oluştuğu yer bir kumaş ise o zaman kumaşı temizlemek için amonyağı bir suyun içerisine dökün ve yıkayın daha sonra su ile bu bölgeyi durulayın.

Küf mutfak malzemelerinin içine sinmiş ise o zaman kahve telvesi ile mutfak gereçlerinizi temizleyebilirsiniz.

Küf kokusu eğer dolaplarınızın içine sinmiş ise o halde bir fincanın içerisine toz halde olan hardalı doldurun ve dolabınızın içerisine bırakın.

Kumaş üzerindeki küf kokusunu ve lekesini temizleyebilmek için limon suyu yardımı ile lekeli bölgeyi nemlendirin ve daha sonra kumaşı kuruması için güneşin altına bırakın. Kumaş üzerindeki leke ve kokuyu çıkarmanın bir diğer yolu ise kumaşı süt ve tuz karışımının içerisine bırakıp 1 gece boyunca bu karışımın içerisinde bekletip ardından güneşin altında kurumaya bırakmaktır veya dilerseniz bir miktar hidrojen peroksit yardımıyla lekeyi silebilir ve normal bir şekilde makinede yıkayabilirsiniz.

Kumaş üzerindeki leke hafif bir leke ise hem amonyak hem de su karışımı ile bu bölgeyi temizleyebilirsiniz. Bu karışımı uyguladıktan sonra bir miktar sirke ile kumaşı silin ve sonrasında kuruması için güneşin altına bırakın. Bir diğer etkili yöntem ise boraks ve su ile macun hazırlayarak lekeli bölgelere bu macunu uygulamaktır.

  Küfün oluştuğu kıyafetiniz parlak ve renkli ise temizlemeyi uygulamak için lekeli olan bölgeyi sabun ile ovalayarak yıkamayı deneyebilirsiniz. Ardından kıyafeti güneşin altına bırakın ve 2 saat kadar bekletin veya dilerseniz toz çamaşır nişastası yani kola yardımı ile biraz tuz ve biraz da limon suyu ile nemlendirerek kumaşı kuruması için güneşin altına bırakabilirsiniz.

  Küf lekesini temizlemek istediğiniz çamaşır eski ise damlalık ile javel suyunu küf lekesi olan bölgelere damlatarak uygulayabilirsiniz. Bu şekilde uygulamayı yaptıktan sonra 2 dakika kadar bekletin ve ardından temiz ve ılık su ile çamaşırlarınızı durulayın. Eğer ki dilerseniz limon suyu ve tuz karışımını küf lekesinin üzerine sürebilir ve güneşin altında kuruttuktan sonra bol miktarda ılık su yardımı ile durulayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler