kravat temizliği ve lekeleri

kravat nasıl temizlenir , başa bela lekeler nasıl tamizlenir

kravat temizliği ve lekeleri

Salaş bir tarza değil de daha şık bir tarza sahip olan erkeklerin en çok sevdiği aksesuarlardan biri kuşkusuz ki kravatlardır! Sevgi, özen göstermeyi de beraberinde getirdiğinden; kravatlarına bağlı erkekler için onlara iyi bakmak da önem arz ediyor. Oldukça hassas bir aksesuar olan kravata, bu özelliğine uygun bir temizleme yöntemi uygulamak gerekiyor ki uzun süre size eşlik edebilsin! Pekibu aksesuar kuru temizlemeye ihtiyaç duyulmadan, evde kolayca ve doğru bir şekilde nasıl temizlenir? Buyurun birlikte bakalım!

1-    Beyaz Sabun ile Temizlik

 

Beyaz sabun, geçmiş yıllarda kullanılmış ve hala kullanılmakta olan en doğal temizlik ürünüdür. Bu doğal temizlik ürünü, hassas bir aksesuar olan kravatları temizlemek için de oldukça uygun! Yani aslında temizlik malzemesini çok uzakta aramanıza gerek yok; evinizde her daim yeri olan beyaz sabun, kravat temizlemesi için oldukça ideal bir malzeme. Pekinasıl mı temizliyoruz? Öncelik beyaz sabunu köpürtmekte. Bu köpürtme işlemini elinizde yapabileceğiniz gibi, küçük bir kovanın içine su koyup, sabunu bu suyun içinde de köpürtebilirsiniz. Tercih sizin!

 

Temizleme işlemine bu köpüğü kravata yedirerek devam edebilirsiniz. Kravatın kirlilik derecesine göre köpüğü kravatın üzerinde daha uzun süre tutmanız iyi bir temizlik sağlayacaktır. Güzelce bir durulamanın ardından kravatınızı sıkma işlemine geçebilirsiniz. Kravatın şeklinin bozulmaması için onu doğru bir şekilde sıkmak büyük önem arz ediyor. Kravatı bölgesel olarak sıkarak suyunu akıtırsanız, doğru bir sıkma işlemi gerçekleştirmiş olursunuz. Yani tümünü birden sıkmak doğru değil, doğru olan parça parça sıkarak ilerlemek. Başta söylediğimiz gibi, kravat hassas bir aksesuar!

 

Kravatı ortasından asıp suyunu akıtmasını bekledikten sonra, güneş gören bir yerde güzelce kurutabilirsiniz. Temizlik işlemimiz tamam!

 

2-    Çamaşır Deterjanı ile Temizlik

 

Kravat temizlemek için beyaz sabun kullanmaktan başka yöntemler de var tabii! Kıyafetlerin kurtarıcısı çamaşır deterjanını kravat temizliğinde de kullanabilirsiniz. Ama nasıl? Öncelikle, hassas bir aksesuar olan kravata uygun deterjan seçmek çok önemli. Her şeyden önce kaçınmanız gereken şey ise sıcak su kullanımı! Sıcak su, kravatların hassasiyetine iyi bir etki etmez, kumaşına ve biçimine zarar verebilir. Çamaşır deterjanı yardımıyla kravat temizliği yapmak için öncelikle doğru çamaşır deterjanını seçiyoruz, sonrasında ise ılık bir suyun içine bu deterjanı ekleyerek köpürtüyoruz. Kravat için uygun ortam hazır bile! Kravatı suyun içine yerleştirerek hafif el hareketleriyle temizliyoruz. Aynı beyaz sabunla yıkarken olduğu gibi, çamaşır deterjanıyla yıkarken de kravatın kirlilik oranına göre suyun içinde bekleme süresini uzatmak daha etkili bir temizlik sağlar. Temizliğin bundan sonrası ise tahmin ettiğiniz gibi; kravatı ılık suyla güzelce durulamak, suyunun süzülmesi için ortasından asmak ve kuruması için tercihen güneş gören bir yere bırakmak.

 

Hassas bir aksesuar olan kravatı bu hassasiyetine uygun olarak temizlerseniz, uzun süre kullanabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: kravat temizliği lekeleri

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler