Kötü Evlilik Mi Boşanmak Mı?

Kötü Evlilik Mi Boşanmak Mı?

Kötü Evlilik Mi Boşanmak Mı?

 Olumsuz şartlarda sürüklenen bir evliliği sonlandırmak her zaman kolay olmayabilir. Ancak yine de en iyi çzöüm bazen boşanmak olur. Ne zaman boşanmaya karar verilmeli bu yazımızda öğrenebilirsiniz.

Boşanmaya karar verdiğiniz vakit hemen aklınıza boşanma sonrası koşullar gelebilir: yalnız yaşama durumunuz, çocuklarınız ile nasıl başa çıkacağınız veya nerede nasıl yaşayacağınız vb.

Bu gibi durumları düşünmek elbette çok normal. Çünkü alışık olduğunuz bir hayatınız ve düzeniniz var. Ancak bunun üstesinden gelmeniz için de yapmanız gereken noşandıktan sonra rahatlayacağınızı ve olumlu taraflarınız düşünmek. İşte boşanmanın olumlu sonuçları:

Boşanmak Size Hayat Sunar

Her ne olursa olsun evlilik içinde olmak, gidişatı kestirebildiğiniz için size güvenlikli gelecektir. Belki de bu böyledir. Fakat boşanmanız durumunda şöyle birdüşünürseniz, sizi bağlayan veya kısıtlayan hiçbir bağ olmayacağı için yeni ve farklı bir hayatın temellerini atabilirisiniz.

Sizi mutlu eden alışkanlıklar edinmek veya mutlu olacağınızı başkasını bulmak gibi birçok adımı gönül rahatlığıyla, bekar olarak atabilirsiniz.

Mutlu ve Boşanmış Ebeveyn Daha İyidir

Sürekli ağlayarak gezen, sürekli hayıflanan, her daim suratıasık ve offlayan bir ebeveyndense çocuğuna mutluluğunu aşılayabilen ebeveyn eminiz ki daha iyi olacaktır. Evliliğinizi bitirdiğinizde sağlanak mutlulukla çocuğunuza belki de daha verimli olacaksınız, onunla daha sağlıklı ve dinamik bir ilişki kurabileceksiniz. En önemlisi ise artık kendi mutluluğunuzu sağladığınız için onadaha çok vakit ayırabileceksiniz.

Çocuğunuzun kritik yaşlarda sizin mutsuz tavırlarınızı örnek almanızı istemyorsanız ve bunun çözümü boşanmaksa, bunu yapmaktan çekinmemelisiniz. Özellikle çocuğunuz ergenlik dönemindeyse bu durum daha da çözülmez hale gelebilir. Bu yüzden huzurlu bir ortamı sağlamak size düşer. Unutmayın sürekli kavga halindeki anne-baba değil mutlu bireranne-baba çocuğunuz için daha iyidir.

Vaktinizi Kendinize Ayırabilirsiniz

Eşiniz, çocuğunuz ve eviniz derken kendinizi unutmuş olabilirisiniz. Hatta bu evliliğiniz mutsuz bir döngüye girdiyse bırakın kendinizi dinlemeyi depresif bir ruha haline girmiş olabilirsiniz.

Boşandıktan sonra bu dertlerin azalacağını ve alıştıkça da yok olacağını düşünün. Artık kendinize zaman ayırma vakti gelecek ve daha önce yapmadığınızı fakat yapmayı düşündüğünüz her şeyi yapabileceksiniz. Artık içinizdeki sizi keşfetmenin tadına varabilecek ve ruhunuzu doyurma fırsatı elde edebilecesiniz.

Birbirinize Engel Misiniz?

Elbetteki evliliğinizdeki baş gösteren her sorununuzun çözümü boşanmak olmayacaktır. Birçok sorunun temelinde zaten özensizlik  yatmakta. Ancak bazen sonu gelmeyen sorunlar, çözülmesi mümkün olamayan durumlar olabiliyor. Böyle zamanlarda karşılıklı yıprnmamak için en iyi çözüm boşanmak.

Ne istediğiniz biliyor olmanıza rağmen bu istediğinizi elde edememenin nedenini evliliğinizde görüyorsanız, ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz yerinde olacaktır. Hayatta tekrardan elde edemeyeceğiniz fırsatlar sizi bulabilir. Bu fırsatları kötü giden evliliğiniz için feda etmeniz yararsız olacaktır.

 

Diğer Alanlarda da Zarara Uğrarsınız

Evlilik dışında da birçok yaşam alanınız olduğunu unutmayın. Çocuğunuz, sosyal hayatınız, sağlığınız... Tüm çabanızı evliliğe adarsanız hele ki bu kötü gidn bir evlilikse sorunlar zincirleme olarak ardı ardına gelebiir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler