Köpek Sahiplenirken Bunlara Dikkat Edin

Köpek Sahiplenirken Bunlara Dikkat Edin

Köpek Sahiplenirken Bunlara Dikkat Edin

Ölene Kadar Yaşayacağını Bildiği Yuvası Olsun
Köpekler diğer tüm canlılarıdan daha fazla duygulu daha fazla hassas canlılardı. Eğer evinizin kapılarını sonuna kadar açmışsanız, aileden biri gibi muamele edecekseniz bunu onlara hissettirmeniz çok önemli. Zamanında alını terkedilen barınak hayvanlarına bir yenisiniz daha katacaksanız emin olana kadar ertelemeniz en doğrusu.

Hangi Köpek Nerede Yaşar
Bütün cins köpeklerin aynı ortamda yaşayabilmesi imkansızdır. Farklı cinslerin farklıortam ihtiyaçları olacaktır. Durum böyle olunca sahiplendiğiniz cins köpeğe uygun alan temin edebileceğinizden emin olun. Büyük balkonlu veya bahçeli bir eviniz varsa bile her cins köpeği beslerim diye düşünmeyin. Öncelikle iyi bir araştırma yapın

Tuvalet Eğitimi
Tuvalet konusunda neredeyse tüm evcil hayvanlar için sabır gerekir. Özellikle köpeğiniz yavruysa sabırla ve özenle yavaş yavaş onu istediğiniz yere tuvaletini yapması için eğitebilirisniz. Bazı türleri çok küçük olduğudan tuvalaletini tutamayabilir bunun için hazırıklı olmalısınız.
Dışarıya çıkarmanız için aşılarını yaptırmış olmanız gereken köpek cinsleri de var. bu konuya hem onun hem sizin sağlığınız için özen göstermelisiniz.

Günün Belli Br Zamanı Onun Olsun
Köpekler sürekli olarak sahiplerine muhtaçtırlar. Günün belli zamanı veya güne yayılmış zaman dilimlerinde özellikle onunla ilgilenmeniz gerekmekte. Bu ilgiyi ömü boyu devam ettirmeniz köpreklerin duygusal gelişimi için önemli.

 

/resimler/2017-5/30/0003413802512.jpg

 

 

Davranışlarınızı Sevgi İle İnşa Edin
Köpekler tıpkı bebekler gibidir. Eğer yapmasını istemediğiniz bir şeyi yaptıysa vurarak veya nefretle haykırarak tepki gösterirseniz köpeğinizin psikolojisinde hasarlar bırakabilirisiniz. Kararlı bir şekilde "Hayır" derseniz köpeğinizin terbiye olmasında doğru davranışı göstermiş olursunuz
Köpek eğitimde zaman çok önemlidir. Özellikle bir köpek eğitmeni değilseniz ne yapması veya ne yapmaması ya da neyin doğru neyin yanlış olduğunu görmesi için zamana ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Beslenmesi Önemli
Köpeğinizin cinsine uygun beslenme şeklini araştırın. Yaşına, kilosuna, aktivitelerine göre beslenme düzenini oluşturun. Maddi durumunuza göre kaliteli mamalar almaya çalışın.
Köpeğinize asla şeker, çikolata vb. Yiyecekler vermeyin. Sonu körlükle noktalanan hasarlar verebilirsiniz.

Dağınıklığı Göz Önünde Bulundurun
Köpekli bir ev köpeksiz bir eve göre biraz daha fazla biraz daha toplanmaya ihtiyaç duyabilir.Tüy dökülmesi, ufak tefek dağınıklıklar gibi olayları düşünerek köppek sahiplenmeye karar vermelisiniz.

Köpeğinizin Tercihleri Olabilir
Sahibi olarak köpeğinizle ilgili kararları elbette siz vereceksiniz ancak. Verdiğiniz kararlara köpeğiniz uyum sağlayamadıysa zorlanmanız doğru olmaz. Örneğin ısınamadığı bir vetenire ısrarla götürmek veya sevmediği bir mamayı ısrarla yedirmeye çalışmak köpeğinizi olumsuz etkileyecektir.

Köpeğinizle Yalnızlık Tarihe Karışır
Köpeğinize alışmanız zaman alsa da ona alıştıktan sonra ne aranızda ne kadar güçlü bir bağ oluştuğunu göreceksiniz. Belki kendi çocuğunuzdan ayırmayacaksınız. Çünkü köpeğiniz karşılık beklemeden sizi sever ve hep yanınızda olur.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler