Kolay Solan Çiçekleri Sadece 3 Malzemeyle Canlandıran Karışım

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte özellikle bahçesi olanlar için çiçek bakımı daha önemli bir hale gelmiştir. Peki kolay solan çiçeklere nasıl bakım yapılmalıdır? Gelin hep birlikte inceleyelim...

Kolay Solan Çiçekleri Sadece 3 Malzemeyle Canlandıran Karışım

İlkbaharında gelmesi ile doğa yeşillenmeye, güneşte içimizi ısıtmaya başladı bile. Ara ara yağmurlar yağsa da bahar geldi artık. Gelen bu baharı doya doya yaşayabilmek için belki çok büyük bahçeleriniz yok ya da bu bahçelere ayıracak zamanınız olmayabilir. Ama bu durum bizim çiçeklerle olan haşır neşir olmamıza engel değil.

Siz de birçok insan gibi evinizde çiçek yetiştirmeyi seviyorsanız, renk renk çiçekler içinde kendinizi daha mutlu hissediyor ve kokusunu içine çektiğiniz zaman içiniz içinize sığmıyorsa doğru yerdesiniz demektir.

Zaman zaman bu çok sevdiğiniz bitkilere yeterli ilgiyi gösteremiyor olabilirsiniz. Bitkilerin yetişmeleri için doğru yeri bulamamış olabilir ve ya çok fazla su ya da çok az su vermekten bitkileriniz solmuş olabilirler. Bu durumda bizde suçluluk duygusu oluşturuyor.

Tam olarak da bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulacağımızı anlatacağım. Solan bitkilerimizi canlandırmamızı sağlayan bu karışımı anlatacağım. Kolay çiçek canlandırma için hemen başlayalım isterseniz.

İlk olarak malzemeleri sıralayalım

            Malzemeler:

  • 1 adet orta boyda bir muz kabuğu
  • Toz halinde bir çay bardağı kadar kahve
  • 2-3 tane yumurta kabuğu
  • Son olarak 1 çay bardağı temiz su

/resimler/2019-4/19/2311597631564.jpg

Hazırlanış ise şu şekilde:

Kolay çiçek canlandırma için blenderi alıp içine muz kabuğumuzu koyuyoruz. Ardından üzerine toz halinde olan kahvemizi döküyoruz. Elimizde ki yumurta kabuklarını da blendera koyuyoruz. Son olarak da 1 çay bardağı temiz suyumuzu blenderi ekleyip çalıştırıyoruz. Elde edilen bu karışımı saksıda ki solan bitkinin dibine çok dikkatli bir şekilde döküyoruz.

Kolay çiçek canlandırma işlemleri için yapmanız gereken her şey bu kadardı. Bitkiniz kısa bir süre içinde toparlanıp eski canlı haline kavuşacaktır. Sizde içinizdeki o suçluluk duygusundan kurtulabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler