Klozet takımınızı seçmeden bu yazıyı okuyun

Banyo dekorasyonunun en önemli detayı aksesuarların doğru kullanımıdır.

Klozet takımınızı seçmeden bu yazıyı okuyun

Klozet takımınızı seçmeden bu yazıyı okuyun


Banyo dekorasyonunun en önemli detayı aksesuarların doğru kullanımıdır. Ne kadar çok eşya kullandığınız değil ne kadar doğru kullandığınız önemlidir. Banyoların vazgeçilmez aksesuarlardan biri ise banyo klozet takımlarıdır. Bu takımların geniş bir yelpazeye sahip modelleri içerisinden seçeceğiniz takımların banyonuzla uyumu yakalamasıyla adeta banyonuzu baştan yaratabilirsiniz.

Seçiminize katkı sağlayacak birkaç tüyo hazırladık;

Seçilen modelin renk ve desenlerinin banyonun fayanslarına ve mobilyalarına uygun olacak şekilde seçilmesi banyoda çok daha şık bir dekorasyon oluşturulmasını sağlar.
Koyu renk mobilyalarınız varsa açık renklerde tercih edilmesinde fayda var. Böylelikle banyoyu daha aydınlık gösterebilirsiniz. Banyonuzdaki tonlar beyaz ya da bej tonlarındaysa mavi, açık yeşil, mor, pembe tonlardaki takımlar hoş duracaktır. Tabi açık renk takımların da temizliğinin diğerlerine oranla biraz zor olduğunu bilmekte fayda var.
Geniş bir banyonuz varsa banyoda yerlerdeki alanı doldurmak için çok parçalı banyo klozet takımları tercih edebilirsiniz. Dar banyolar için klozetin bulunduğu tuvalet önünde kullanılmak üzere hazırlanmış az parçalı klozet takımları daha uygundur. Aynı zamanda kabartmalı kalın modeller de geniş banyolarda uygundur.
Lavabo ve klozetin banyo içerisindeki konumları, birbirlerine yakınlığı veya uzaklığı göz önünde bulundurularak banyo takımı tercih edilmeli. Üst üste görünen halılardan ya da bulunduğu yere göre küçük duran paspaslardan kimse hoşlanmaz.
Sade ve desensiz modellerden hoşlanıyorsanız tek renkte olan banyo klozet takımlarını tercih etmeniz daha uygun olur. Hareketli ve renkli modelleri seviyorsanız ve banyonuzun tarzına uyum sağlayacaksa klasik modeller yerine çiçekli, çeşitli figürlerin olduğu , geometrik desenlerin ya da daha modern tarzlarda farklı desenleri tercih etmeniz mümkün.
Banyolarda şıklıktan bahsettik elbette ama en önemlisi de seçiminizin sağlığı etkileyecek türden olmamasına dikkat edin. Yerlerin ıslak olması ya da fayansların kaygan olması düşünülerek kullanım açısından kaymaz tabanlı modeller tercih edilmeli.
Banyo ve tuvaletiniz şık görünmesi gerektiği kadar temiz görünmesi de önemlidir. Banyo takımları, banyonun sürekli kullanılan bir alan olması nedeniyle çabuk kirlenebilir. Dökülen saçları üstünde tutan, zor temizlenen modeller sizi yorar.B u nedenle seçilen takımların kolay yıkanabilir olmasına ve çabuk deforme olabilen tarzda modeller olmamasına dikkat edilmelidir.
Islaklığı rahatlıkla emen kalifiye iplikten üretilmiş klozet takımları seçmek banyoda çok daha kolay kullanım olanağı sağlar. Takımların üst kısımlarına baktığınız kadar alt kısımlarına da bakıp hangi malzemeden yapıldığına dikkat etmeniz takımınızı daha uzun süre kullanmanızı sağlar.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler