Klozet Nasıl Temizlenir, Klozet Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir ?

Klozet Nasıl Temizlenir, Klozet Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Klozet Nasıl Temizlenir, Klozet Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir ?

Tuvaletin temizliğine başlamadan önce ilk olarak tuvaleti havalandırmak için camı açın. İçeriye bir süre temiz hava girmesini sağlayın çünkü temizlik esnasında uygulayacağınız güçlü kimyasallar etrafı sarmaya başladığında bol miktarda temiz havaya ihtiyacınız olacak. Ağır kimyasal malzemelerden olan çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasalları solumamaya dikkat edin.

  Klozeti temizliğe başlamadan önce ilk yapacağınız iş sifonu çekmek olmalı. Daha sonrasında klozetin iç kısmını kullandığınız kimyasalı dökün. Kimyasal malzemenin iyice tüm bölgelere ulaştığından emin olun ve tuvalet fırçası yardımıyla klozetinizi fırçalayın. Tuvalette kullandığınız fırçayı kesinlikle evin başka bir bölümünde kullanmayın. Fakat fırçalama işlemine geçmeden önce kimyasalı döktükten sonra klozetin kapağı kapalı halde bir süre bekletmenizi öneriyoruz.  

  Klozetinizin iç tarafını fırçaladıktan sonra sifonu da çekerek tuvaletin iç kısmına döktüğünüz kimyasal maddenin ve fırçanızın temizlenmesini sağlayın. Klozetin iç kısmının temizliği bittikten sonra klozetin dış kısmını deterjan yardımıyla güzel bir şekilde ovalayın ve ardından iyice durulayın.

  Klozetler düz alanlar olmadıkları içi temizlenmesi de kolay değildir. Temizlenmiş görünseler dahi %100 her köşesi temizlenmiş olmaz. Bundan dolayı klozet temizliği yaparken daha özenli ve dikkatli olmakta fayda var.

  Klozetleri temizlerken kimyasal maddeleri sıkça kullandığınız için ellerinize mutlaka eldiven geçirmeli ve ağız kısmınızı da bir maske yardımıyla korumalısınız. Çünkü klozetinizi eğer güzel bir şekilde temizlemek istiyorsanız klozetin her bölümüne ulaşmanız gerekmektedir. Bu kısma da ulaşabilmek için yapmanız gerekenlerden önce kendi sağlığınızı korumaya özen göstermelisiniz.

  Klozetinizin her yerini temizlerken spreyli temizlik malzemelerini kullanmanızı öneririz. Bu sayede spreyli uç her bölgeye rahatlıkla ulaşabileceği için klozetin en zor temizlenen yerine dahi ulaşmanız çok daha kolaylaşacaktır.

  Klozetiniz için ayrıntılı bir temizlik yapmaya başlamadan önce tuvaletin yarım saat veya bir saat kadar kullanılamayacağını göze alın. Ardından sıvı amonyak içeren cifi klozetin üst kısmına bol miktarda dökün. Daha sonra sıvı cifi döktüğünüz yerin üzerine biraz çamaşır suyu dökün. Döktüğünüz çamaşır suyunun kalitesine dikkat edin. Çamaşır suyunu da döktükten sonra en az 10 dakika kadar bu şekilde bekletin ve daha sonra klozeti sıcak su ile ovalayarak temizleyin. Ovma işlemini iyice güzel bir şekilde yaparak durulayın. Sıcak su yardımıyla klozeti ovalayıp yıkamanızın ardından bu sefer klozeti soğuk su yardımıyla iyice yıkayın. Daha sonra ise ıslak kalmış olan klozetinizi temiz kâğıt bez havlular yardımıyla iyice kurulayın.

  Yazıya ilk başlarken söylediğimiz gibi bu işlemleri yaparken mutlaka elinizde eldiveniniz yüzünüzde de maskeniz olmalıdır. Bu işlemler güçlü kimyasallar yardımıyla yapıldığı için teninizle teması halinde kalıcı izli zararlar verebilir.

  Ayrıyeten bu renk açma ve temizlik işlemlerinin ardından banyonun kapısını, penceresini tamamen açın ve tuvalette kimyasal madde kokusunun kalmamasını sağlayın.

Yine klozet renk açma yani ağır temizliği yapılırken çocuklarınızın okulda olduklarından emin olun. Çünkü özellikle bebek ve çocuklar çamaşır suyu ile sıvı cif karışımından meydana gelecek olan kimyasal kokuyu solumamalıdırlar.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler