KLİMA SEÇERKEN DİKKAT EDİN TASARRUF SAĞLAYIN

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar

KLİMA SEÇERKEN DİKKAT EDİN TASARRUF SAĞLAYIN

                Evlerimizin ısınması ve serinlemesi için kullanılan klimalar günümüzde belirli standartlara göre üretiliyor. Hemen hemen her evde yer edinmeye başlayan klimalar seçilirken dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunuyor. Klima seçerken yapılan hatalar sizlere yüksek enerji tüketimi olarak geri dönerken bu enerjinin karşılığında hem ısınamama hem de serinleyememe memnuniyetsizliğini ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle klima seçimi ev ekonomisi ve konfor için oldukça önemlidir.

                Klima seçimde dikkat edilecek noktalardan bahsederek hem enerji tasarrufu sağlayabilir hem de kaliteli ısıtma ve soğutma konforuna ulaşabilirsiniz. Klima araştırmasına geçmeden önce ilk yapmanız gereken şey hangi odada klima kullanacağınıza karar vermek olmalıdır. Çünkü klimanın kullanılacağı oda klima seçimine direkt olarak etki etmektedir. Odanın konumu, pencere sayısı, odanın en ve boy ölçümü gibi çeşitli kriterleri değerlendirmeniz gerekiyor. Bunları değerlendirmenin sebebi klimadan en yüksek verimi almaktır. Örnek vermek gerekirse olması gerekenden daha küçük BTU değerine sahip klima satın aldınız ve montajını yaptırdınız. Klimanız olması gereken güçten küçük olduğu için odanıza ısıtmak için olması gerekenden daha fazla çalışacaktır. Bu durum da elektrik faturanızın kabarmasına neden olacaktır. Ayrıca odanızı ısıtmak verimli olmayacaktır. Yani odanızın bir köşesi çok sıcak olurken diğer köşesi soğuk olabilecek. Çünkü klimanın gücü odanın tamamını eşit koşullarda ısıtmaya yetmeyecektir. Dolayısıyla yüksek elektrik faturası öderken yeterli düzeyde ısınma gerçekleşmeyecektir.

               /resimler/2017-12/21/1306544637910.jpg

 

Klima tercihinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise klima içerisindeki gaz türüdür. Klima gazı klima basıncını ayarlayan özelliğe sahiptir. Kaliteli gaz kullanılan klimalar yüksek verim ile çalışmaktadır. Bu nedenle gaz türünün ne olduğunu iyi araştırmanız gerekiyor. Yeni nesil klimalarda genellikle kaliteli gaz kullanılıyor.

                Klima seçimini yukarıdaki kriterleri baz alarak gerçekleştirdiğinizde aslında işlemimiz henüz tamamlanmıyor. Birkaç noktaya daha dikkat etmeniz gerekiyor. Klima montajının gerçekleştirildiği an da evde olmanız büyük öneme sahip. Bunun sebebi hatalı montaj işlemi klima veriminin düşmesine neden olacaktır. Klimanın odanızı net bir şekilde ısıtacak yere konumlandırmanız gerekiyor. Ayrıca sadece konumlandırdığınız alan değil klimanın duvardaki yüksekliği de oldukça önemli. Olması gerekenden yükseğe yada alçağa yapılan montajlar ısıtma ve soğutma verimini düşürecektir. Teknik servis personeline bu konuda gerekli hatırlatmaları yapmalısınız.

                Unutmamanız gereken bir noktaya daha değinerek yazımızı tamamlayalım. Klima seçimi ve montajının ardından klimanızın elektrik bağlantısına şalter ekletmeyi unutmayınız. Bunun sebebi klima kullanılmadığı zamanda elektrik bağlantısını tam olarak sağlayabilmeniz içindir. Klima kapalıyken bile klima ışığının yanıyor olması elektrik anlamında çok yüksek değer olmasa da tüketim demektir. Bunun önüne geçmek ve gereksiz yere klimanın aktif olmasını engellemek içindir. Ayrıca klima kullanırken en düşük ve en yüksek sıcaklıkları tercih etmek yerine optimal sıcaklık derecelerini kullanmak hem fatura hem de sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

/resimler/2017-12/21/1308256045916.jpg

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler