KIŞI EN UCUZ MALİYETLE ATLATIN

kış ayını en uygun fiyatlarla atlamanın önemli birkaç yolu.

KIŞI EN UCUZ MALİYETLE ATLATIN

               Evlerin ısınması genelde yüksek maliyetlere neden oluyor. Soba ile ısınan evler odun ve kömür masrafına girerken, doğalgaz ile ısınan evlerde doğalgaz faturaları yüksek gelmektedir. Elektrikli soba, ufo veya klima ile ısınan evlerde ise yüksek elektrik faturaları ödenmektedir. Sizlere bu yazımızda kış ayını en uygun fiyatlarla atlamanın birkaç yolundan bahsedeceğiz.

Oda Konumu

                Kış aylarında az fatura ile çok ısınmak için odanın konumunu doğru seçmeniz gerekiyor. Güney cephedeki odaların kış aylarında kullanılması ekonomik anlamda %30 katkı sağlayacaktır. Çünkü güneş ışınlarını daha çok alan oda kendiliğinden bir miktar ısınacaktır. Ayrıca odanın ısı kaybı kuzey cephelere göre daha az olacaktır. Bu nedenle kış aylarında güney cephedeki odaların kullanılması mümkün ise güney cephedeki odayı kullanmak mantıklı olmaktadır.

Komşuların Konumu

                Alt ve üst katınızda daireler varsa komşularınızın hangi odayı kullandığını iyi tespit etmeniz gerekiyor. Çünkü alt ve üst katınızdaki ısınan odaların sıcaklığı sizin odanıza büyük etki edecektir. Bu durum sizlerin daha az enerji tüketmenize fakat daha çok ısınmanıza katkı sağlayacaktır. Bundan dolayı komşularınız ile aynı cephedeki odayı kullanmanız avantaj sağlayacaktır. Unutmamalısınız ki duvarların sürekli ısınması evinizin alt ve üst katlar tarafından ısınmasını sağlayacaktır.

Kapı – Pencere Kontrolü

                Evinizin ısısını koruması için kapı ve pencere fitillerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Bu durum dışarıdan gelen soğuk havanın odanın içerisine girmesini engellemek amaçlıdır. Eğer dışarıdan gelen soğuk havayı kesebilirseniz odanız daha uzun süre sıcak kalacaktır. Bu da enerji tasarrufu anlamına gelmektedir. Kapı ve pencerelerden bahsetmişken hatırlatmakta fayda var, sıcak odanızın kapısını sürekli açıp kapatmamaya özen gösterin. Çünkü kapının her açılması odanın soğuması anlamına gelecektir. Bu nedenle odadan sık sık çıkmak enerji harcamasına neden olacaktır.

/resimler/2017-12/21/1255480562353.jpg

Optimal Sıcaklığı Takip Edin

                Oda sıcaklığının optimal derecede olmasına dikkat edin. Yani soğuk yada sıcak olması yerine insan sağlığı açısından en iyi derece de olmasını sağlayın. Örnek vermek gerekirse; tişört ile kış ayında odanızda oturabilecek kadar sıcak olması yerine kazak ile oturabilecek kadar normal sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Böylece yüksek enerji tüketimi yerine daha az enerji tüketimi gerçekleşmiş olacaktır. Bunu şöyle düşünebilirsiniz, yaz aylarında klimalar 18 derecede çok soğuk modda çalışıyor. Fakat enerji tasarrufu için soğuk olan 23 derecede kullanıldığında da yeterli serinliği sağlayacaktır. Bu nedenle odanızın en ideal sıcaklıkta olması gerektiğini unutmamalısınız.

 

/resimler/2017-12/21/1256226188030.jpg

Giyinmenize Dikkat Edin

                Bu kısmı kat kat giyinin anlamında hazırlamıyorum. Fakat kış aylarında çift kat çorap giymek kötü bir şey değildir. Tak aksine birçok hastalık ayakların üşümesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle çift kat çorap giymek hem sağlığınızı koruyacaktır hem de ekonominize katkı sağlayacaktır. Ayrıca kış aylarında ev içerisinde gömlek yada tişört ile durulmayacağını belirmek gerekiyor. Kişisel alışkanlıklarınız bu yönde değilse biraz kalın giyinmek mevsimin gereklilikleri arasında yer alıyor.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler