Tarih: 24.03.2019 04:18

Kış Kahvesi Tarifleri

Facebook Twitter Linked-in

Kış Kahvesi Tarifleri

Yaz aylarında verilen soğuk kahve tarifleri kış aylarının gelmesi ile birlikte yerini sıcak kış kahvelerine bıraktı. Her türlü ülkede farklı farklı, o ülkeye özgü kahve türleri bulunmaktadır. Günümüzde artık birçok kişi gününe kahve ile başlamaktadır. Ne şekilde hazırlanmış olursa olsun güne bir bardak kahve ile başlamak en güzel tercihlerden biridir. Özellikle soğuk kış aylarında içinizi sıcacık yapacak kahvelerle güne başlamak günü biraz olsun güzelleştirmede büyük etkendir.

Hem konsantrasyonu yükseltirken hem de enerji seviyesini arttıran kahve tıpkı her mevsim olduğu gibi kış aylarında da vazgeçilmez bir seçenek olarak yerini almaktadır. Oldukça düşük bir kaloriye de sahip olan kahveyi zenginleştirerek çok farklı ve lezzetli tatlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Kahvemize farklı tatlar katacak olan malzemelerin içinde karanfil, tarçın, kakule ve portakal kabuğu bulunmaktadır.

Sizler de evlerinizde bir profesyonel gibi farklı kahve tatları denemek istiyorsanız tariflerimizi denemeden geçmemelisiniz. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz kış kahveleri:

 

Kış Kahvesi Tarifi

Fall in Mocha

 

 

 

1 shotespresso

10 gr bitter çikolata tozu

150 ml yağsız süt

1 adet kakule

1 tutam Hindistan cevizi tozu

2 adet karanfil

Sprey krema (süsleme için)

1 tutam acı toz biber

Espresso makinesi içinde 117-18 gram kahve atılarak iki ölçek olacak şekilde espresso hazırlanır. Hazırlanmış olan kahvenin yaklaşık olarak 24 gram kadarına çikolata eklenir ve çikolata ile kahve hiç topak kalmayacak bir şekilde karıştırılır. Bu aşamayı geçtikten sonra 60 mm kadar süt basınçlı köpürtme cihazından yardım alınarak köpürtülür ve kahve ve çikolata karışımının üzerine dökülür. İçine de kalan malzemeler eklendikten sonra üzeri kremayla süslenir.

 

Mistik Latte

150 ml yağsız süt

1 shotespresso

1 çay kaşığı bal

Kahve presi içerisine 1 ölçek yani 8 gr kahve ve de 1 fincan sıcak su eklenir ve demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra kahve alınır ve süzülür. Süt çırpılmaya müsait bir kap içinde ısıtılır. Kaynamaya başladıktan sonra da kenara alınır. Mikserden yardım alınarak süt köpük köpük olana dek çırpılır. Çırpılan süt kahve kupasına dökülür. Süt köpükleriyle birlikte kupaya dolmasın diye köpükler bir kaşıktan yardım alınarak tutulur. İçine bal ilave edilir. Süt eklendikten sonra da kenar kısımlardan ortaya doğru olacak şekilde daireler çizilere espresso süt içerisine eklenir. Süt köpüğü ise bir kaşık ile kupanın üzerine alınır.

Afiyet olsun…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —