KIŞ AYLARINDA UCUZA ISININ

Doğalgaz İle ısınan evler için tasarruf yöntemleri.

KIŞ AYLARINDA UCUZA ISININ

                Küresel ısınmanın sonuçları arasında yer alan iklim değişiklikleri en sert şekilde yaşanıyor. Tüm dünya ile birlikte ülkemizde bu değişikliklerden nasibini alıyor. Yaz aylarının aşırı sıcak geçmesiyle birlikte kış aylarında da aşırı soğuklar etkisini gösteriyor. Bu nedenle kış aylarında olması gerekenden fazla enerji tüketimine ihtiyaç duyuluyor. Yazımızı doğalgaz ile ısınan evler için hazırladığımızı belirterek tasarruf yöntemlerine geçelim.

Peteklerin Önünü Açın

                Kalorifer peteklerinin doğru konumlandırılamamış olması tükettiğiniz enerjiye rağmen yeterli ısınamamayı beraberinde getirecektir. Bu durum faturaların yüksek gelmesine neden olacaktır. Çünkü ısınamadıkça kombinin derecesini yükselteceksiniz ve faturalar kabaracaktır. Peteklerin önünde kanepe, çekyat, koltuk gibi ögeler varsa bunları peteğin önünden almalısınız. Çünkü peteğin üzerindeki ısıyı odaya aktarabilmesine engel oluyorlar. Adeta petek karşısında duvar görevi gören bu ögeler odanızın ısınmasını zorlaştırıyor. Siz odanızın ısınmasını isterken aslında koltuğu, kanepeyi ısıtmış oluyorsunuz. Bu ögelerin oda düzeni açısından peteğin önünde durması gerekiyor ise en az 40cm petekle arasında mesafe olması gerekiyor. Bu mesafe ısının oda içerisine yayılmasını sağlayacaktır.

/resimler/2017-12/21/1212148011307.jpg

Kombi Derecesini İyi Ayarlayın

                Kombi derecelerini optimal sıcaklığa göre ayarlayın. Çok yüksek sıcaklığa ayarlamak çok fazla enerji tüketmenize neden olacaktır. Hızlı ısınma için yüksek sıcaklıkları tercih etmeniz faturalarınızı artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Uzun süredir soğuk olan odanızı ısıtmak için kombi derecesini birden yükseltmek yerine kademeli olarak ılık düzeyden sıcak düzeye yavaş yavaş geçiş yapmanız gerekiyor. Ayrıca kombiler üzerinde yer alan hızlı ısıtma, turbo mod gibi ayarlar yüksek faturaların gelmesine neden olacaktır. Bu gibi ayarları kullanmak yerine kademeli olarak ısı derecesini artırmalısınız.

Kombiyi Kapatmayın

                Kombiyi kapatma ihtiyaçlarınızı iyi analiz edin. Uzun süre evde olmayacağınız zamanlar kombinin kapalı olması fayda sağlayacaktır. Bunun dışında 5-6 saat evde yok iseniz kombinizi kapatmanız yarardan çok zarara neden olacaktır. Soğuyan odanızı optimal sıcaklığa ulaştırmak için kombiniz yoğun olarak çalışacak ve çok fazla enerji tüketecektir. Bunun yerine evde olmadığınız kısa sürelerde kombinizi en düşün sıcaklığa ayarlayarak çalışır vaziyette bırakmanız doğalgaz faturalarınıza katkı sağlayacaktır.

Kombi Bakımı Önemli

                Bakımsız kombiler veya arızalı kombiler ne yaparsanız yapın yüksek faturaları beraberinde getirecektir. Kombi bakımlarının her yıl düzenli olarak yapılması hem güvenliğiniz hem de ev ekonomisi için önemli olduğunu unutmamalısınız. Şebeke suyundaki kireç ve kum taneleri zamanla kombinizin sağlıklı çalışmasını engelleyecektir. Bu durum ev içerisinde ısınmanızı zorlaştıracaktır. Sizler de ısınamadıkça kombi derecesini yükselteceksiniz. Böylece az ısınmanıza rağmen yüksek faturalar ile karşılaşmış olacaksınız.

/resimler/2017-12/21/1212553012021.jpg

Pencere ve Kapı Kontrolleri

                Kombinizi doğru değerlerde kullanmanıza rağmen yüksek faturalar ödüyorsanız yapmanız gereken pencere ve kapıları kontrol etmektir. Buradan gelen soğuk hava odanızın sıcaklığını düşürüyor olabilir. Bu durum olması gerekenden çok daha fazla enerji tüketerek ısınmanıza neden oluyor olabilir. Pencerelerin yalıtımlarının iyi olduğundan emin olmalısınız.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.